Bank.nl geeft informatie en vergelijkt bankproducten in Nederland. Let op: Wij zijn geen financiële instelling of bank.

Rabobank sluit aan bij ABN Amro en verhoogt spaarrente naar 1,25%

Laatst bijgewerkt op: 29 juni 2023
Leestijd: 1 minuut
Rabobank bestuurscentrum Utrecht

Ook Rabobank verhoogt de rente op spaarrekeningen per 17 juli naar 1,25%. Met deze aankondiging volgt de grootbank concurrent ABN Amro op.

Rabobank heeft zojuist aangekondigd dat ze de rente voor de derde keer in ruim twee maanden verhogen. Deze aankondiging volgt twee dagen na een vergelijkbare rentestijging bij ABN Amro. Vanaf augustus zullen spaarders bij ABN Amro ook een rente van 1,25% ontvangen. Het wordt verwacht dat ING binnenkort ook zal aankondigen dat ze de spaarrente verhogen van 1 naar 1,25%.

Strijd tegen inflatie gaat door

De stijging van de spaarrente is een reactie op de renteverhogingen van de Europese Centrale Bank (ECB) om de hoge inflatie te bestrijden. De depositorente, het tarief dat banken ontvangen voor het stallen van hun geld bij de centrale bank, is nu gestegen tot 3,5%. Dit is het hoogste niveau sinds 2001. ECB-president Christine Lagarde heeft aangegeven dat de rente vrijwel zeker opnieuw zal worden verhoogd in juli.

Kleinere banken bieden hogere spaarrentes

Hoewel de Europese Centrale Bank (ECB) de depositorente heeft verhoogd, blijven de spaarrentes bij grote banken zoals ABN Amro, ING en Rabobank aanzienlijk lager. Kleinere banken daarentegen bieden aantrekkelijkere rentetarieven. Openbank, een dochteronderneming van het Spaanse Santander, biedt voor nieuwe klanten de eerste zes maanden een spaarrente van 3% aan. Ook andere kleinere banken bieden rentetarieven aan van meer dan 2%.

Banner Freedom24

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *