Bank.nl geeft informatie en vergelijkt bankproducten in Nederland. Let op: Wij zijn geen financiële instelling of bank.

Hoogste spaarrente vergelijken

Op deze pagina staat een overzicht van banken met de hoogste rente op spaarrekeningen. Vergelijk de spaarrente eenvoudig op Bank.nl en maak een keuze.

Hoogste rente op particuliere spaarrekeningen

Hieronder staat een overzicht van alle particuliere spaarrekeningen met de hoogste spaarrentes. Zo kan heel eenvoudig worden gezien bij welke bank de meeste rente over spaargeld kan worden ontvangen. Aan deze spaarrekeningen kunnen voorwaarden zijn verbonden.

Top 5 hoogste rente – alle spaarrekeningen
Banca Progetto (via Raisin)3,50%bekijk
Bunq Easy Savings3,36%bekijk
Santander Consumer Bank3,35%bekijk
Distingo Bank (via Raisin)3,26%bekijk
HoistSparen (via Raisin)3,25%bekijk
Alle spaarrekeningen

Banken met depositogarantie

Hoogste rente zonder voorwaarden

Onderstaand wordt een overzicht van spaarrekeningen zonder voorwaarden met de hoogste spaarrentes weergegeven. Voor enkele spaarrekeningen moeten klanten zich namelijk aan bepaalde voorwaarden houden om de hoogste spaarrente te kunnen ontvangen of geld op te kunnen nemen. Op zoek naar een spaarrekeningen zonder voorwaarden? Hieronder staat een overzicht met de hoogste spaarrente bovenaan.

Top 5 hoogste rente – spaarrekeningen zonder voorwaarden
Santander Consumer Bank3,35%bekijk
Distingo Bank (via Raisin)3,26%bekijk
CKV Spaarbank (via Raisin)3,25%bekijk
Nordax Bank (via Raisin)3,25%bekijk
HoistSparen (via Raisin)3,25%bekijk
Alle spaarrekeningen

Hoogste rente op spaardeposito’s

Hieronder staan alle spaardeposito’s met de hoogste spaarrente op een rij. In het overzicht worden de hoogste spaarrentes opgenomen. De weergegeven rentes kunnen gelden voor verschillende looptijden. Wanneer er een spaardeposito wordt geopend met een andere looptijd, kan de rente lager zijn. Vergelijk de mogelijkheden om de hoogste rente op spaardeposito’s te ontvangen.

Top 5 hoogste rente – deposito sparen
Mano Bank (via Raisin)3,66%bekijk
BluOr Bank (via Raisin)3,65%bekijk
Rietumu Bank (via Raisin)3,65%bekijk
Fjord Bank (via Raisin)3,65%bekijk
PayRay Bank (via Raisin)3,63%bekijk
Alle spaardeposito’s

Hoogste rente op zakelijke spaarrekeningen

Op zoek naar een zakelijke spaarrekening met de hoogste spaarrente? Vergelijk de spaarrentes op zakelijke spaarrekeningen hieronder en zie eenvoudig en snel welke bank de hoogste rente aanbiedt. Aan deze spaarrekeningen kunnen voorwaarden zijn verbonden.

Top 5 hoogste rente – zakelijk sparen
Knab – Flexibel Zakelijk Sparen2,00%bekijk
Rabobank – Rabo BedrijfsSpaarRekening1,70%bekijk
Triodos – Internet Rendement Rekening1,70%bekijk
ABN AMRO – Zakelijk Flexibel Sparen1,50%bekijk
ING – Zakelijke Oranje Spaarrekening1,50%bekijk
Alle zakelijke spaarrekeningen

Hoogste rente zakelijk zonder voorwaarden

Hieronder staat een overzicht van alle zakelijke spaarrekeningen zonder voorwaarden met de hoogste spaarrentes. Banken kunnen voor zakelijke spaarrekeningen namelijk bepaalde voorwaarden hanteren om de hoogste spaarrente te kunnen ontvangen of geld op te kunnen nemen. Liever een zakelijke spaarrekening zonder dergelijke voorwaarden? Bekijk dan het onderstaande overzicht.

Hoogste rente – zakelijk sparen
GarantiBank – Gouden Zakelijke Rekening1,35%bekijk
Alle zakelijke spaarrekeningen

Controle & Actualiteit Spaarrentes zijn voor het laatst gecontroleerd op 23-07-2024 door Gabriel Baysoy

Veelgestelde vragen

Welke bank geeft de hoogste spaarrente?

Spaarplatform Raisin heeft op dit moment de hoogste spaarrente in Europa. Op dit spaarplatform bieden verschillende Europese banken spaarrekeningen aan. De rente op deze spaarrekeningen is over het algemeen hoog. Ook Bigbank heeft een hoge spaarrente. Ook voor spaardeposito’s ontvangen klanten momenteel de meeste spaarrente via Raisin. Wie op zoek is naar de beste spaarrente, doet er goed aan deze banken met elkaar te vergelijken.

Wat is de hoogste spaarrente ooit?

De hoogste spaarrente in Nederland was 11,6%. Deze rente werd in 1980 verstrekt door een Nederlandse bank. De hoge inflatie in de jaren ’80 resulteerde in hogere rentes op spaarrekeningen.

Wat is de hoogste rente op spaardeposito’s?

De hoogste rentes op spaardeposito’s worden via spaarplatform Raisin aangeboden. Geld vastzetten kan op dit moment tot hoge bedragen leiden. Een looptijd van 3 jaar levert op dit moment al meer dan 4,00% rente op. De banken met de beste spaarrentes bieden looptijden van 3 maanden tot en met 5 jaar aan. Sparen op een deposito kan dus zowel kort als lang.