Bank.nl geeft informatie en vergelijkt bankproducten in Nederland. Let op: Wij zijn geen financiële instelling of bank.

Rabo JongerenRekening

27 juni 2023

Veelgestelde vragen

Is er ook een kinderspaarrekening?

De Rabo SpaarRekening is beschikbaar voor kinderen. Om deze spaarrekening te kunnen gebruiken, heeft het kind een Rabo JongerenRekening met toegang tot Rabo Online Bankieren nodig. De ouder of verzorger kan de rekening aanvragen. Ook kan het kind dit doen met toestemming van de vertegenwoordiger. Vanaf 16 jaar kunnen kinderen zonder toestemming een spaarrekening openen.

Voor welke diensten moet wel worden betaald?

De betaalrekening zelf is gratis. Daarnaast zijn er verschillende extra diensten waarvoor moet worden betaald. Geld opnemen is gratis. Ook kan er kosteloos vier keer per jaar geld worden gestort. Daarna moet er € 9,50 per storting worden betaald. Ook betalen in een andere valuta dan de euro kost geld. Voor betalen met de betaalpas gaat het om een wisselkoersopslag van 1,4%. Voor de opname van contant geld met een betaalpas gaat het om € 2,00 + 1,4% wisselkoersopslag per keer.

Moet ik zelf een bankrekening van Rabobank hebben?

Nee, dat is niet noodzakelijk. Als de ouder of verzorger van het kind zelf een rekening van Rabobank heeft, kan de JongerenRekening echter worden beheerd via de eigen Rabobank-app of Rabo Online Bankieren. Wanneer de ouder of verzorger geen Rabobank-klant is, is dit niet mogelijk en kunnen er alleen maandelijkse rekeningafschriften worden ontvangen. Voor het openen van de JongerenRekening moet in dat geval contact op worden genomen met Rabobank.