Bank.nl geeft informatie en vergelijkt bankproducten in Nederland. Let op: Wij zijn geen financiële instelling of bank.

Rabo DirectPakket

Het Rabo DirectPakket is de meest voordelige betaalrekening van de Rabobank. Deze rekening is vooral geschikt voor dagelijkse bankzaken zonder extra’s. Het pakket zelf bestaat uit een bankrekening, betaalpas en toegang tot internetbankieren. Daarnaast krijgen klanten een gratis kaartlezer (Rabo scanner). De kosten voor deze rekening (zonder extra producten en diensten) bedragen €2,95 per maand.

Kosten

Het Rabo DirectPakket is een standaardpakket voor particulieren. Dit betekent dat de rekening zelf de basis biedt, maar met meerdere opties uit te breiden is. Zo kunnen rekeninghouders een extra betaalpas, betaalrekening of creditcard toevoegen tegen betaling. In onderstaande tabel staan de tarieven en kosten voor deze extra producten en diensten weergegeven.

Jaarlijkse kosten€ 35,40
Tweede betaalpas kosten€ 16,80
Land van herkomstNederland
GarantiestelselDepositogarantiestelsel
Extra betaalrekening kosten€ 21,00
Inclusief creditcardNee
Prijs optionele creditcard€ 24,00
Rente positief saldo0,00%
Rood staan9,90%
Pinbetaling buiten eurogebied€ 0,00
Wisselkoersopslag1,40%
Mobiele app Ja
Online kasboekjeJa
IDEAL mogelijk Ja
Leeftijd18 Jaar
Betalen met je smartphone of smartwatchJa

Bijzonderheden 

Belangrijke informatie 

Bij het Rabo DirectPakket is het mogelijk om extra producten en diensten toe te voegen. Maar dan is het al snel voordeliger om een ander pakket van Rabobank te nemen. Het Rabo Directpakket is daarom alleen geschikt voor klanten die bijvoorbeeld geen creditcard gebruiken. 

FAQ

Is het mogelijk om papieren bankafschriften te ontvangen?

Bij het Rabo DirectPakket is het niet mogelijk om papieren bankafschriften te ontvangen. Bij het Rabo BasisPakket of het Rabo TotaalPakket is dit wel mogelijk tegen betaling.

Ik wil mijn betaalpakket wijzigen omdat ik een creditcard wil gebruiken, hoe doe ik dat?

Bij Rabobank is het DirectPakket gemakkelijk om te zetten naar een Rabo TotaalPakket of Rabo BasisPakket. Via de website kunnen wijzigingen worden doorgegeven, zo ook het overstappen naar een ander betaalpakket. Om de omzetting van het betaalpakket te bevestigen is een random reader nodig. 

Krijg ik korting wanneer ik een Rabobankhypotheek heb?

Met het Rabo DirectPakket kunnen rekeninghouders in aanmerking komen voor 0,2% betaalpakketkorting op hypotheekrente. Deze korting geldt alleen bij het ingaan van nieuwe rentevaste periodes. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden. Deze voorwaarden staan op de website van de Rabobank.