Bank.nl geeft informatie en vergelijkt bankproducten in Nederland. Let op: Wij zijn geen financiële instelling of bank.

Rabo BasisPakket Gezamenlijk

7 augustus 2023

Veelgestelde vragen

Welke gezamenlijke betaalpakketten heeft Rabobank?

Rabobank heeft drie verschillende gezamenlijke betaalpakketten. Het Rabo BasisPakket is het middelste pakket. Het voordeligste pakket is het Rabo DirectPakket Gezamenlijk voor € 4,35 per maand. Hierbij zit geen creditcard inbegrepen. Het Rabo TotaalPakket Gezamenlijk voor € 7,25 per maand is het meest uitgebreide pakket. Dit pakket bevat een creditcard en er hoeven geen vaste kosten te worden betaald voor contant geld opnemen.

Hoe open ik een gezamenlijke rekening bij Rabobank?

Een gezamenlijke rekening kan eenvoudig online worden geopend. Als één of beide rekeninghouders al een betaalrekening van Rabobank hebben, dient er ingelogd te worden op in de Rabo App of met Online Bankieren. Als beide rekeninghouders al klant zijn, moet worden aangegeven met wie de rekening wordt gedeeld en dient de ander dit te bevestigen. In het geval één iemand klant is, ontvangt de ander een e-mail met een online uitnodiging die bevestigd dient te worden. In het geval geen van beiden Rabobank-klant zijn, moet de Rabo App worden gedownload, waarna het proces inclusief identificatie moet worden doorlopen.

Valt het Rabo BasisPakket Gezamenlijk onder het depositogarantiestelsel?

Ja, alle bankrekeningen en dus ook de gezamenlijke rekeningen van Rabobank vallen onder het Nederlandse depositogarantiestelsel. Het depositogarantiestelsel geldt tot € 100.000 per bank per rekeninghouder. In het geval dat Rabobank failliet gaat, worden tegoeden tot € 200.000 op een gezamenlijke rekening gedekt.