Bank.nl geeft informatie en vergelijkt bankproducten in Nederland. Let op: Wij zijn geen financiële instelling of bank.

Franse minister van Financiën: voorlopig geen renteverlagingen ECB

Laatst bijgewerkt op: 28 augustus 2023
Milou Ros Auteur:

Milou Ros is werkzaam als financieel tekstschrijver. Zij schrijft teksten voor verschillende websites in de financiële dienstverlening en heeft een Bachelor Journalistiek van Hogeschool Windesheim te Zwolle behaald.

Leestijd: 0 minuut
Franse bank

De Europese Centrale Bank (ECB) zal voorlopig geen renteverlagingen doorvoeren gezien de hoge inflatie in Europa. Dat zei de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire vandaag op de Franse radio.

‘Het is niet aan mij om beslissingen over monetair beleid te maken, maar ik wil gewoon duidelijk zeggen tegen alle economische spelers en het Franse volk dat er geen renteverlagingen zullen komen in de komende maanden’, sprak de Franse minister uit op de radiozender France Inter.

Nog een renteverhoging?

ECB-president Christine Lagarde verklaarde afgelopen vrijdag dat de rentes in de eurozone hoog zullen blijven als dat nodig is om de inflatie terug te dringen naar 2,0%. Als het aan president van de Duitse centrale bank en ECB-bestuurslid Joachim Nagel ligt, verhoogt de ECB de rente na de zomer zelfs nog verder. Ook economen verwachten nog één renteverhoging tot 4,0%.

De ECB heeft de rente vorige maand verhoogd naar 3,75%. Dit is de negende renteverhoging sinds juli van vorig jaar. Door deze verhogingen stijgen de rentes op spaarrekeningen en leningen. Sparen is hierdoor interessanter voor klanten, terwijl lenen minder aantrekkelijker is geworden. Dit moet ervoor zorgen dat de inflatie afneemt. In Nederland is de inflatie al naar 4,6% gedaald.

Banner Freedom24

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *