Bank.nl geeft informatie en vergelijkt bankproducten in Nederland. Let op: Wij zijn geen financiële instelling of bank.

Zakelijke bank Finom gelanceerd in Nederland

Laatst bijgewerkt op: 1 juli 2023
Milou Ros Auteur:

Milou Ros is werkzaam als financieel tekstschrijver. Zij schrijft teksten voor verschillende websites in de financiële dienstverlening en heeft een Bachelor Journalistiek van Hogeschool Windesheim te Zwolle behaald.

Leestijd: 2 minuten
header finom

De Nederlandse bankwereld is weer een bank rijker. Sinds januari 2023 kunnen Nederlandse ondernemers en bedrijven zich aansluiten bij Finom. Dit is Europees een alles-in-één digitaal platform dat verschillende zakelijke betaalpakketten aanbiedt.

Internetbank Finom is een product dat boekhouding, financieel beheer en bankfuncties samenbrengt in één mobiele app. ‘In Europa, waar MKB’ers en freelancers hoge belastingen betalen en te maken hebben met de ongemakken van papierwerk en huidige bureaucratische processen bij bedrijfsadministratie, is er een sterke vraag naar een geïntegreerde oplossing voor een gestroomlijnd financieel beheer’, vertelt Sergey Petrov, mede-oprichter en CEO van FINOM Payments. De bank streeft er dan ook naar bankieren voor ondernemers eenvoudiger te maken.

Banner van Finom

Functionaliteiten voor ondernemers

Middels het mobiele platform brengt Finom alle benodigde functionaliteiten voor ondernemers samen op één plek. Ondernemers kunnen transacties inzien en facturen koppelen aan inkomende betalingen. Daarnaast is het mogelijk facturen aan te maken en te verzenden vanuit de app. Deze worden automatisch ingevuld en men kan daarbij tevens gebruikmaken van sjablonen.

Bovendien is het mogelijk om betalingen te versnellen door middel van een zogeheten één-klik-betaling en kunnen er betalingsherinneringen worden verstuurd bij achterstallige betalingen. Met Finom kunnen ondernemers daarnaast hun financiële administratie regelen, doordat facturen automatisch worden verwerkt in de boekhouding. Het bedrijf levert daarbij onder andere een kostenoverzicht en de gegevens kunnen vanuit het platform worden geëxporteerd.

Finom richt zich op zowel nationale als internationale ondernemers. Bij Finom ontvangen ondernemers binnen 72 uur een Europese IBAN. Daarnaast kunnen zij internationale SEPA- en SWIFT-overboekingen uitvoeren naar meer dan 190 landen. Tevens ontwikkelt het bedrijf op dit moment mogelijkheden in vreemde valuta.

Zakelijke betaalpakketten

Finom heeft vier zakelijke betaalpakketten: Solo, Start, Premium en Corporate. Deze pakketten zijn ontworpen voor specifieke soorten ondernemers, van freelancers tot grotere bedrijven. De prijzen van de pakketten lopen uiteen van € 3,00 tot € 100,00 per maand bij jaarlijkse betalingen.

Het is bij Finom mogelijk om zowel fysieke als virtuele betaalkaarten te gebruiken. Ondernemers kunnen net zo veel betaalkaarten aanvragen als zij nodig hebben. Aan deze fysieke en virtuele kaarten zitten uitgiftekosten verbonden. Afhankelijk van het betaalpakket variëren de kosten voor de uitgifte van een fysieke of virtuele kaart vanaf een bepaalde hoeveelheid kaarten.

In grote lijnen hebben de bankrekeningen dezelfde functionaliteiten. Het grootste verschil is het aantal gebruikers dat het pakket kan beheren. Bij Solo kan het pakket door één persoon worden gebruikt en bij Premium door vijf personen. Daarnaast variëren de eventuele bijkomende kosten.

Banner van Finom

In onderstaande tabel staat informatie over enkele van de belangrijkste kenmerken van de verschillende betaalpakketten.

SoloStartPremiumCorporate
Prijs per maand (maandelijkse betaling)€5,00€17,00€34,00Vanaf €100,00
Prijs per maand (jaarlijkse betaling)€3,00€14,00€28,00Vanaf €100,00
Aantal gebruikers12510
BoekhoudingkoppelingJaJaJaJa
Toegang tot facturering-APINeeJaJaJa
IBAN voor wereldwijde overboekingenJaJaJaJa
Uitgifte VISA-kaartJaJaJaJa
Uitgiftekosten fysieke kaart€5,00 per kaart€5,00 na 2 kaarten€5,00 na 5 kaarten€5,00 na 10 kaarten
Uitgifte virtuele kaartJaJaJaJa
Uitgiftekosten virtuele kaart€1,00 na 1 kaart€1,00 na 2 kaarten€1,00 na 5 kaarten€0,50 na 30 kaarten
Betaallimiet per kaart (per maand)€100.000€100.000€100.000€100.000
Ingeplande en terugkerende betalingenNeeJaJaJa

Oorsprong en ontwikkelingen

Finom is een fintechbedrijf dat zich richt op zelfstandige ondernemers en kleine en middelgrote ondernemingen. ‘Wij zijn gekomen om de technologieën van de toekomst toe te passen op bedrijfsbeheerprocessen voor ondernemers, zodat zij zich kunnen concentreren op wat de meeste waarde toevoegt aan hun bedrijf en zichzelf’, aldus Finom.

Het bedrijf begon in 2019 als bedrijf voor e-facturatie in Europa. Dit facturatiesysteem werd als eerst gelanceerd in Italië. Daarna breidde het bedrijf uit naar Frankrijk en Duitsland. Inmiddels heeft Finom meer dan 50.000 Europese gebruikers. Na zijn lancering in Nederland wil het bedrijf zijn diensten daarnaast in 2023 uitbreiden naar Polen, Spanje, Portugal, Oostenrijk en België.

Banner Freedom24

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *