Bank.nl geeft informatie en vergelijkt bankproducten in Nederland. Let op: Wij zijn geen financiële instelling of bank.

Bunq Easy Bank

De Bunq Easy Bank is een betaalrekening voor particulieren en is snel en eenvoudig online te openen. Bunq zelf raadt deze bankrekening aan voor expats. De rekening is namelijk te openen met een Nederlandse IBAN, maar ook met een Spaans, Frans of Duitse IBAN. Bij deze rekening krijgen rekeninghouders een debit-Mastercard of Maestrocard, waarmee in binnen- en buitenland betaald kan worden. De rekening kost €2,99 per maand.

Kosten

Bunq Easy Bank is een online bank en heeft hierdoor andere kenmerken dan een betaalrekening bij een traditionele bank. Zo rekent Bunq Easy bank geen wisselkoersopslag voor betalingen en geldopnames in het buitenland. Naast dit voordeel kent Bunq Easy Bank ook minder voordelige kenmerken. Hieronder staat een overzicht van de kenmerken en kosten van de Bunq Easy Bank betaalrekening.

Jaarlijkse kosten€ 35,88
Tweede betaalpas kosten€ 9,99 + €3,49 per maand 
Land van herkomstNederland
GarantiestelselDepositogarantiestelsel
Extra betaalrekening kostenNiet mogelijk
Inclusief creditcardNee
Prijs optionele creditcardNiet mogelijk
Rente positief saldo2,01% (tot €100.000)
Rood staanNiet mogelijk
Pinbetaling buiten eurogebied1,5% + 0,5% netwerkkosten
Wisselkoersopslag0,00%
Mobiele app Ja
Online kasboekjeJa
IDEAL mogelijk Ja
Leeftijd18 Jaar
Betalen met je smartphone of smartwatchJa

Bijzonderheden

Belangrijke informatie

Er is geen registratie bij de Belastingdienst nodig om de rekening te kunnen openen. Het fiscaal nummer kan uiterlijk 3 maanden na openen worden doorgegeven. 

Daarnaast is Bunq Easy bank ook geschikt voor kinderen en jongeren onder de 18 jaar. De rekening kan met toestemming van ouders worden geopend. Bij iedere €100,- die een minderjarige met het pasje uitgeeft, laat Bunq een boom planten.

Wat niet mogelijk is bij Bunq, is rood staan. Dit is helemaal geen optie bij Bunq. Ook kunnen rekeninghouders bij Bunq nooit gratis geld opnemen. De eerste 5 opnames per maand kosten €0,99 per opname, daarna betaalt de rekeninghouder €2,99 per opname. 

Voor 24 extra bankrekening, automatisch budgetteren en automatisch sparen, kunnen klanten upgraden naar Bunq Easy Money.

FAQ 

Hoe open ik een rekening bij Bunq?

In slechts 5 minuten kunnen klanten online een persoonlijke rekening openen bij Bunq. Dit kan via de website van Bunq of via de Bunq App. Bij de aanvraag moeten (toekomstige) klanten een aantal gegevens invullen. Vervolgens wordt er gevraagd om een geldig identiteitsbewijs en om een videoverificatie uit te voeren. Wanneer alles is goedgekeurd, kunnen klanten gebruikmaken van de rekening.

Rekent Bunq wisselkoersopslag?

Bunq rekent geen wisselkoersopslag voor betalingen en geldopnames in het buitenland. Rekeninghouders betalen alleen voor de Mastercard-exchangerate. Dit bedrag is ongeveer gelijk aan de wisselkoers die banken onderling hanteren. Rekeninghouders moeten hiervoor wel de landeninstelling van hun betaalpas via de app veranderen.

Kan ik een creditcard koppelen?

Bij Bunq kunnen rekeninghouders gebruikmaken van de Bunq Mastercard. Met deze kaart kunnen rekeninghouders alles doen wat ze normaalgesproken met een creditcard kunnen, zonder schulden te maken. 

De Bunq Mastercard is een officiële creditcard waar geen schulden mee gemaakt kunnen worden. Rekeninghouders moeten geld aan deze kaart toevoegen, voordat het kan worden gebruikt voor betalingen.