Bank.nl geeft informatie en vergelijkt bankproducten in Nederland. Let op: Wij zijn geen financiële instelling of bank.

Bunq Easy Bank

1 februari 2024

Veelgestelde vragen

Hoe open ik een rekening bij Bunq?

In slechts 5 minuten kunnen klanten online een persoonlijke rekening openen bij Bunq. Dit kan via de website van Bunq of via de Bunq App. Bij de aanvraag moeten (toekomstige) klanten een aantal gegevens invullen. Vervolgens wordt er gevraagd om een geldig identiteitsbewijs en om een videoverificatie uit te voeren. Wanneer alles is goedgekeurd, kunnen klanten gebruikmaken van de rekening.

Rekent Bunq wisselkoersopslag?

Bunq rekent geen wisselkoersopslag voor betalingen en geldopnames in het buitenland. Rekeninghouders betalen alleen voor de Mastercard-exchangerate. Dit bedrag is ongeveer gelijk aan de wisselkoers die banken onderling hanteren. Rekeninghouders moeten hiervoor wel de landeninstelling van hun betaalpas via de app veranderen.

Kan ik een creditcard koppelen?

Bij Bunq kunnen rekeninghouders gebruikmaken van de Bunq Mastercard. Met deze kaart kunnen rekeninghouders alles doen wat ze normaalgesproken met een creditcard kunnen, zonder schulden te maken. 

De Bunq Mastercard is een officiële creditcard waar geen schulden mee gemaakt kunnen worden. Rekeninghouders moeten geld aan deze kaart toevoegen, voordat het kan worden gebruikt voor betalingen.