Bank.nl geeft informatie en vergelijkt bankproducten in Nederland. Let op: Wij zijn geen financiële instelling of bank.

Bunq Easy Money

> Open Bunq Easy Money

Bunq Easy Money is een online betaalrekening. Met deze rekening kunnen klanten met maar liefst 25 subrekeningen budgetteren. Deze subrekeningen hebben allemaal een eigen IBAN. Rekeninghouders kunnen deze rekeningen voor verschillende doelen gebruiken. Bij Bunq Easy Money ontvangen klanten 3 fysieke betaalpassen (Maestro en/of Mastercard) en 5 virtuele betaalpassen. Een betaalpas is voor meerdere rekeningen te gebruiken. De kosten voor deze rekening bedragen maandelijks €8,99. 

Kosten

Bunq Easy Money heeft een aantal belangrijke verschillen ten opzichte van een rekening van een traditionele bank. Bij deze online rekening is het bijvoorbeeld niet mogelijk om rood te staan of om een creditcard aan de rekening te koppelen. Wel heeft de rekening weinig bijkomende kosten. De kenmerken, kosten en tarieven voor de Triodos Internet Betaalrekening worden weergegeven in onderstaand overzicht.

Jaarlijkse kosten€ 107,88
Tweede betaalpas kosten€ 0,00
Land van herkomstNederland
GarantiestelselDepositogarantiestelsel
Extra betaalrekening kosten€ 0,00
Inclusief creditcardNee
Prijs optionele creditcardNiet mogelijk
Rente positief saldo1,56% (tot €100.000)
Rood staanNiet mogelijk
Pinbetaling buiten eurogebied€ 0,00 + 0,5% netwerkkosten
Wisselkoersopslag0,00%
Mobiele app Ja
Online kasboekjeJa
IDEAL mogelijk Ja
Leeftijd18 Jaar
Betalen met je smartphone of smartwatchJa

> Open Bunq Easy Money

Bijzonderheden

Belangrijke informatie

Bunq rekent geen wisselkoersopslag voor betalingen en geldopnames in het Buitenland. Klanten moeten een Mastercard-exchangerate betalen. Deze kosten zijn ongeveer gelijk aan de wisselkoers die banken onderling hanteren. Rekeninghouders moeten hiervoor de landeninstelling van hun pas in de app veranderen.

Verder moeten rekeninghouders van Bunq Easy Money betaalverzoeken versturen via de bunq.me-pagina. Anderen kunnen via deze pagina geld overmaken via iDEAL.

Ten slotte kunnen klanten elke maand 4 keer gratis geld opnemen, ongeacht de valuta. Wanneer men vaker wil opnemen, moeten zij de volgende 5 keer €0,99 per geldopname betalen en daarna €2,99 per keer. Naast deze extra kosten, moeten rekeninghouders ook extra kosten betalen voor het gebruik van extra betaalpassen (bij meer dan 3).

FAQ

Wat heb ik nodig om de Bunq Easy Money te openen?

Voor het openen van een rekening bij Bunq is de Bunq App nodig en een geldig identiteitsbewijs om identiteit te kunnen verifiëren.

Wat is het verschil tussen Easy bank en Easy Money?

Bij Easy Money kunnen klanten tot 25 subrekeningen aanhouden met Duitse, Nederlandse, Franse of Spaanse IBAN’s en meer dan 5 verschillende valuta. Daarnaast krijgen rekeninghouders van Easy Money ook 3 gratis betaalpassen, 5 virtuele betaalpassen en een hele reeks budgetteringsfuncties.

Kan ik een creditcard koppelen?

Nee, bij deze rekening is het niet mogelijk om een creditcard te koppelen. Wel kunnen rekeninghouders bij Bunq gebruikmaken van de Bunq Mastercard. Deze kaart is in principe hetzelfde als een creditcard, zonder dat er schulden gemaakt kunnen worden. Rekeninghouders moeten namelijk eerst geld aan deze kaart toevoegen, voordat het kan worden gebruikt voor betalingen.