Bank.nl geeft informatie en vergelijkt bankproducten in Nederland. Let op: Wij zijn geen financiële instelling of bank.

Revolut krijgt licentie van DNB

Laatst bijgewerkt op: 2 november 2023

Reinout de Jong is werkzaam als financieel journalist, hij schrijft teksten voor verschillende financiële websites en is na het afronden van zijn redactionele opleiding bezig met een bachelor in de Nederlandse taal.

Leestijd: 1 minuut
voorgevel de nederlandsche bank

De Litouwse online-bank Revolut heeft van toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) een vergunning gekregen om haar activiteiten in Nederland uit te breiden. Het platform is van plan om ook hypotheken en leningen te gaan verstrekken, dat meldt een manager aan het Financieele Dagblad

De zogeheten ‘neobank’ opereert voornamelijk vanuit het internet, en heeft in tegenstelling tot traditionele banken weinig tot geen kantoren. Revolut focuste zich voornamelijk op een soepele digitale dienstverlening, maar zal nu haar diensten kunnen uitbreiden. 

Nederlands IBAN-nummer voor nieuwe klanten

Bestaande klanten van Revolut zullen in eerste instantie weinig merken van de vergunning. Nieuwe aanvragers wel, zij krijgen vanaf nu direct een Nederlands rekeningnummer. Voorheen gaf de bank iedere rekeninghouder een IBAN-nummer uit Litouwen, dat zorgde onder sommige klanten voor problemen bij het betalen van vaste lasten zoals een energie- of telefoonrekening. Het Nederlandse Bunq nam vanwege deze reden al eerder het besluit om filialen in andere landen te openen. 

Plannen

Concrete plannen voor de Nederlandse markt, waar de bank naar eigen zeggen zo’n 600.000 rekeninghouders heeft, deelt Revolut nog niet. In gesprek met het Financieele Dagblad geeft een woordvoerder aan dat er een aantal plannen klaarligt, waaronder het aanbieden van hypotheken, consumentenleningen en de mogelijkheid om te beleggen. Het is niet bekend of de bank ook een spaarrekening aan gaat bieden in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *