Bank.nl geeft informatie en vergelijkt bankproducten in Nederland. Let op: Wij zijn geen financiële instelling of bank.

Revolut Standard

De Revolut Betaalrekening Standaard is een betaalrekening voor particulieren. Met deze betaalrekening kunnen rekeninghouders geld versturen en ontvangen in meer dan 30 valuta’s. Daarnaast is het mogelijk om tot € 200,- gratis geld op te nemen bij een geldautomaat. 

Kosten

De rekening zelf is gratis, maar voor verzending van de betaalpas betaalt men wel verzendkosten. Daarnaast betalen rekeninghouders op werkdagen een wisselkoersopslag van 0,5% bij meer dan 1.000 transacties in een andere valuta. Voor de weekenden brengt Revolut 1% extra in rekening. 

Zolang rekeninghouders niet vaker dan vijf keer per maand en in totaal niet meer dan € 200,- uit een geldautomaat halen, is contant geld opnemen gratis. Wanneer rekeninghouder daarboven zitten, betalen zij 2% van het opgenomen bedrag.

Verdere kenmerken van deze rekening staan in onderstaand overzicht.

Jaarlijkse kosten€ 0,00
Tweede betaalpas kosten€ 6,00 + Verzendkosten
Land van herkomstLitouwen
GarantiestelselLitouwse depositogarantiestelsel
Extra betaalrekening kostenNiet mogelijk
Inclusief creditcardNee
Prijs optionele creditcard€ 0,00
Rente positief saldo0,00%
Rood staanNiet mogelijk
Pinbetaling buiten eurogebied€ 0,00
Wisselkoersopslag1,50%
Mobiele app Ja
Online kasboekjeJa
IDEAL mogelijk Ja
Leeftijd18 Jaar
Betalen met je smartphone of smartwatchJa

Bijzonderheden

Belangrijke informatie

Revolut is een bank gevestigd in Litouwen. Rekeninghouders van deze rekening krijgen een Britse IBAN. Een groot deel van de Revolut App is Nederlandstalig. De klantenservice van Revolut is wel Engelstalig.

Rekeninghouders van de standaard Revolut betaalrekening kunnen een betaalpas aanvragen van Maestro en/of Mastercard of Visa. Rekeninghouders moeten wel de verzendkosten hiervan betalen. Naast de Maestro/Mastercard kunnen rekeninghouders ook een gratis virtuele kaart aanvragen voor online aankopen.

Rekeninghouders van de standaardrekening van Revolut (in de Europese Unie), vallen onder de vestiging van Revolut in Litouwen. Hierdoor is het depositogarantiestelsel van dat land van toepassing.

FAQ 

Hoeveel betaalkaarten mag ik gebruiken?

Er mogen maximaal 6 fysieke betaalkaarten worden gebruikt. Naast de 6 fysieke betaalkaarten mogen rekeninghouders 20 virtuele kaarten tegelijkertijd gebruiken. 

Hoe vraag ik een de rekening aan?

Toekomstige klanten van Revolut kunnen een betaalrekening aanvragen via de Revolut App. Op deze app vullen klanten hun gegevens in en moet ze zich identificeren met behulp van een identiteitsbewijs. Vervolgens wordt het identiteitsbewijs gecontroleerd door middel van een selfie. Revolut controleert de identiteit binnen 10 minuten.

Kan ik deze rekening gezamenlijk gebruiken?

De standaardrekening van Revolut is niet voor gezamenlijk gebruik en kan dus ook niet als gezamenlijke rekening worden geopend.