Bank.nl geeft informatie en vergelijkt bankproducten in Nederland. Let op: Wij zijn geen financiële instelling of bank.

Revolut <18

22 juli 2024

Veelgestelde vragen

Hoe open ik Revolut <18 voor mijn kind?

Wanneer het kind 16 jaar of ouder is, kan deze de mobiele app van Revolut downloaden en daar een eigen rekening aanmaken. De ouder/wettelijk vertegenwoordiger dient dit vervolgens in de eigen Revolut-app goed te keuren. Is het kind jonger dan 16 jaar? Dan kan alleen de ouder en/of wettelijk vertegenwoordiger een rekening openen. Ook dat kan worden geregeld via de eigen Revolut-app.

Moet ik zelf een betaalrekening van Revolut hebben?

Ja, kinderen jonger dan 16 jaar kunnen niet zelf een kinderrekening openen. Dat kan alleen de ouder en/of wettelijk vertegenwoordiger doen via de eigen app van Revolut. Wanneer een kind van 16 jaar of ouder een rekening opent, moeten ouders/vertegenwoordiger deze aanvraag goedkeuren. Ouders en/of wettelijk vertegenwoordigers van het kind moeten dus een eigen Revolut-betaalrekening hebben.

Kan ik geld toevoegen aan of opnemen van de rekening van mijn kind?

Ja, ouders en/of wettelijk vertegenwoordigers kunnen geld toevoegen aan en opnemen van de betaalrekening van hun kind, ongeacht de leeftijd. In de eigen Revolut-app kan het profiel van het kind worden geopend. Vervolgens gaat men naar ‘Geld toevoegen’ en moet daar het bedrag worden ingevoerd. De overschrijving is gratis en vindt direct plaats. Om geld van de rekening op te nemen, dient de ouder/vertegenwoordiger op ‘Opnemen’ te klikken en daar het bedrag in te voeren. Ook deze overschrijving vindt gratis en direct plaats.