Bank.nl geeft informatie en vergelijkt bankproducten in Nederland. Let op: Wij zijn geen financiële instelling of bank.

Contactloos geld opnemen kan vanaf vandaag bij Geldmaat

Laatst bijgewerkt op: 3 oktober 2023
Milou Ros Auteur:

Milou Ros is werkzaam als financieel tekstschrijver. Zij schrijft teksten voor verschillende websites in de financiële dienstverlening en heeft een Bachelor Journalistiek van Hogeschool Windesheim te Zwolle behaald.

Leestijd: 1 minuut
afbeelding van Contant Geld Stortautomaat

Bij geldautomaten van Geldmaat is het vanaf vandaag mogelijk om geld op te nemen zonder de bankpas in het apparaat te steken. Ook kunnen mensen nu contactloos pinnen met een mobiele telefoon of smartwatch.

Op dit moment kan contactloos geld opnemen alleen bij de 23 Geldmaat-winkels in Nederland en enkele geldautomaten op straat. De komende tijd wordt deze nieuwe vorm van geld opnemen op meer plekken mogelijk. De Geldmaat-automaten in boekhandels en gemakswinkels worden later dit jaar aangepast. Volgend jaar is het de beurt aan de automaten in filialen van supermarkt Albert Heijn.

Hoe werkt contactloos geld opnemen?

Om geld op te kunnen nemen moesten klanten voorheen hun betaalpas in een gleuf in de geldautomaat steken. Daarna moesten ze de stappen op het scherm volgen en hun pincode invoeren. Deze manier van geld opnemen blijft bestaan.

Geldmaat introduceert vanaf vandaag een nieuwe methode om geld op te nemen. In de aangepaste geldautomaten zit een zogeheten reader voor contactloze opnames verwerkt. Aan een logo op de automaten is te zien of men van deze nieuwe manier gebruik kan maken.

Klanten hoeven hun betaalpas nu niet meer in een gleuf te steken. In plaats daarvan kunnen ze hun betaalpas, telefoon of smartwatch tegen de reader van de automaat houden. Als de klant contactloos een bankpas gebruikt, begint de transactie nog steeds op het scherm van de geldautomaat. Bij een ander apparaat, zoals een telefoon, start de transactie op het gebruikte toestel. In beide situaties moeten klanten nog steeds hun pincode intoetsen. Contactloos geld opnemen is daarnaast net als contactloos betalen veilig door slimme technologieën.

Sneller en toegankelijker

Deze nieuwe methode voor geldopnames moet ervoor zorgen dat mensen sneller geld op kunnen nemen. Bovendien zou dit moeten leiden tot minder storingen. Daarnaast moeten de geldautomaten toegankelijker worden voor gebruikers met een lichamelijke beperking.

Klanten van ING en Rabobank kunnen gelijk gebruikmaken van deze nieuwe methode. ABN AMRO maakt dit vanaf volgend jaar mogelijk. ING-klanten kunnen bovendien al geld opnemen met een cashcode. Klanten van ABN AMRO kunnen daarnaast al sinds eind 2021 geld opnemen zonder gebruik van een fysieke betaalpas. Daarvoor wordt gebruikgemaakt van QR-codes in de ABN AMRO-app.

Reacties van bezoekers (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *