Bank.nl geeft informatie en vergelijkt bankproducten in Nederland. Let op: Wij zijn geen financiële instelling of bank.

SNS Basis

SNS Basis is een goede basis voor dagelijkse bankzaken. De kosten voor deze rekening bedragen €2,55 per maand. De rekening bestaat uit een betaal- en spaarrekening. Met SNS Basis kunnen geldzaken online geregeld worden. Dit kan via de website met Mijn SNS of via de mobiel met SNS Mobiel Bankieren. Deze rekening kan ook gezamenlijk worden gebruikt. Voor €0,75 extra per maand zit er een tweede betaalpas bij.

Kosten

SNS Basis heeft verschillende kenmerken en extra producten/diensten. Zo kunnen rekeninghouders hun rekening uitbreiden met een creditcard of extra betaalrekening. Alle kenmerken, kosten en tarieven staan weergegeven in onderstaand overzicht.

Jaarlijkse kosten€ 30,60
Tweede betaalpas kosten€ 9,00
Land van herkomstNederland
GarantiestelselDepositogarantiestelsel
Extra betaalrekening kosten€ 30,60
Inclusief creditcardNee
Prijs optionele creditcard€ 24,00
Rente positief saldo0,00%
Rood staan9,00%
Pinbetaling buiten eurogebied€ 0,30
Wisselkoersopslag0,00%
Mobiele app Ja
Online kasboekjeJa
IDEAL mogelijk Ja
Leeftijd18 Jaar
Betalen met je smartphone of smartwatchJa

Bijzonderheden

Belangrijke informatie

Voor rood staan moet eerst een aanvraag ingediend worden. Wanneer de aanvraag is goedgekeurd, kan een rekeninghouder rood staan. Meteen vanaf de eerste dag dat de rekeninghouder rood staat, moet hij of zij rente betalen. 

Deze rekening is ook gezamenlijk te gebruiken. Maar dan is SNS Gezamenlijk Compleet al snel aantrekkelijker. Bij het SNS Compleet pakket zitten namelijk al twee betaalpassen inbegrepen. Daarnaast krijgen rekeninghouders bij dit pakket een aankoopverzekering. Ook rood staan is 3 dagen per maand gratis. 

FAQ

Hoe kan ik overstappen naar SNS?

Bij SNS kunnen klanten gebruikmaken van een gratis overstapservice. Deze service zorgt ervoor dat overstappen nog eenvoudiger wordt. Met de overstapservice wordt het betalingsverkeer niet onderbroken. De overstapservice kan worden aangevraagd via Mijn SNS. Nadat de overstapservice is aangevraagd, neemt SNS contact op met de oude bank met de startdatum van de overstapservice. Ook worden alle organisaties (met een Nederlandse betaalrekening) die van de vorige rekening afschrijven op de hoogte gebracht. Vervolgens worden alle af- en bijschrijvingen 13 maanden naar de nieuwe SNS-rekening doorgeleid. 

In Mijn SNS en de app zien overstappers welke af- en bijschrijvingen nog via hun oude rekening lopen. 

Hoe zet ik mijn huidige betaalrekening van SNS om naar SNS Basis?

Wanneer een rekeninghouder van een andere betaalrekening van SNS wil overstappen naar SNS Basis, kan hij dit zelf omzetten via Mijn SNS. De rekeninghouder moet op de website een formulier invullen en de aanvraag indienen. Binnen een aantal werkdagen wordt de rekening omgezet

Kan ik contant geld op mijn rekening van SNS storten?

Bij SNS zelf kan geen contant geld worden gestort. Wel is dit mogelijk via GWK Travelex. Bij de vestigingen van GWK Travelex kunnen rekeninghouders alleen papiergeld storten. GWK Travelex boekt het dan zonder extra kosten over naar de betaalrekening van SNS. Rekeninghouders kunnen niet op een deposito storten. Het maximale bedrag dat rekeninghouders kunnen storten is maximaal € 1.000, -.