Bank.nl geeft informatie en vergelijkt bankproducten in Nederland. Let op: Wij zijn geen financiële instelling of bank.

SNS Basis

1 mei 2024

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik overstappen naar SNS?

Bij SNS kunnen klanten gebruikmaken van een gratis overstapservice. Deze service zorgt ervoor dat overstappen nog eenvoudiger wordt. Met de overstapservice wordt het betalingsverkeer niet onderbroken. De overstapservice kan worden aangevraagd via Mijn SNS. Nadat de overstapservice is aangevraagd, neemt SNS contact op met de oude bank met de startdatum van de overstapservice. Ook worden alle organisaties (met een Nederlandse betaalrekening) die van de vorige rekening afschrijven op de hoogte gebracht. Vervolgens worden alle af- en bijschrijvingen 13 maanden naar de nieuwe SNS-rekening doorgeleid. 

In Mijn SNS en de app zien overstappers welke af- en bijschrijvingen nog via hun oude rekening lopen. 

Hoe zet ik mijn huidige betaalrekening van SNS om naar SNS Basis?

Wanneer een rekeninghouder van een andere betaalrekening van SNS wil overstappen naar SNS Basis, kan hij dit zelf omzetten via Mijn SNS. De rekeninghouder moet op de website een formulier invullen en de aanvraag indienen. Binnen een aantal werkdagen wordt de rekening omgezet

Kan ik contant geld op mijn rekening van SNS storten?

Bij SNS zelf kan geen contant geld worden gestort. Dit kan enkel nog via Western Union. Hoe dat werkt, wordt op deze pagina uitgebreid uitgelegd.