Bank.nl geeft informatie en vergelijkt bankproducten in Nederland. Let op: Wij zijn geen financiële instelling of bank.

RegioBank Jongerenbetaalrekening

27 juni 2023

Veelgestelde vragen

Kan ik papieren rekeningafschriften ontvangen?

Ja, maandelijkse papieren rekeningafschriften kunnen gratis worden ontvangen. Voor tweewekelijkse afschriften betaalt men € 1,25 en voor wekelijkse afschriften € 2,75.

Heeft RegioBank een gratis overstapservice?

Ja. Jongeren en studenten kunnen tijdens het aanvragen van de Jongerenbetaalrekening aangeven dat zij gebruik willen maken van de gratis overstapservice. RegioBank zorgt er dan voor dat alle incasso’s en inkomende overboekingen dertien maanden lang worden doorgestuurd naar de nieuwe rekening. Nederlandse bedrijven die automatisch afschrijven en particulieren die geld overboeken naar het oude rekeningnummer krijgen daarnaast het nieuwe RegioBank-rekeningnummer te zien. Bovendien wordt er drie maanden voor het einde van de overstapservice een bericht gestuurd om te controleren of de overstap volledig is afgerond.

Valt deze rekening onder het depositogarantiestelsel?

Ja, RegioBank heeft een Nederlandse bankvergunning en alle bankrekeningen vallen daardoor onder het Nederlandse depositogarantiestelsel. Dit betekent dat rekeningen tot € 100.000 zijn gedekt als RegioBank failliet zou raken.