Bank.nl geeft informatie en vergelijkt bankproducten in Nederland. Let op: Wij zijn geen financiële instelling of bank.

RegioBank Gezamenlijke Rekening

1 mei 2024

Veelgestelde vragen

Kan ik papieren rekeningafschriften ontvangen?

Het is voor rekeninghouders alleen mogelijk om papieren rekeningafschriften te ontvangen als ze geen gebruikmaken van de online dienst Mijn RegioBank. Maken ze wel gebruik van Mijn RegioBank? Dan worden de rekeningafschriften alleen digitaal verstuurd.

Valt de RegioBank Gezamenlijke Rekening onder het depositogarantiestelsel?

Ja, de gezamenlijke rekening van RegioBank valt onder het Nederlandse depositogarantiestelsel. Als RegioBank failliet gaat, worden tegoeden tot € 100.000 per rekeninghouder per bank gedekt. Bij een gezamenlijke rekening gaat het om een gezamenlijke dekking van € 200.000 per bank.

Heeft RegioBank een gratis overstapservice?

Ja, nieuwe klanten van RegioBank kunnen gebruikmaken van een gratis overstapservice. Incasso’s en inkomende overboekingen worden dan 13 maanden lang automatisch naar de nieuwe rekening doorgestuurd. Nederlandse bedrijven die automatisch afschrijven, krijgen bovendien het nieuwe rekeningnummer van RegioBank te zien. Particulieren die geld overboeken naar het oude rekeningnummer, krijgen ook automatisch het nieuwe rekeningnummer te zien. Ten slotte ontvangen nieuwe klanten 3 maanden voordat de overstapservice stopt een bericht om te controleren of alle organisaties die geld overboeken nu de nieuwe betaalrekening gebruiken.