Bank.nl geeft informatie en vergelijkt bankproducten in Nederland. Let op: Wij zijn geen financiële instelling of bank.

N26 Standard

De N26 Standaard bankrekening is een gratis betaalrekening voor op de mobiele telefoon. Bij deze rekening krijgen rekeninghouders standaard een virtuele Mastercard die gelinkt is aan het saldo van de rekeninghouder. Met de virtuele Mastercard kunnen rekeninghouders contactloos betalen, via Apple Pay of Google Pay. Wanneer rekeninghouders een fysieke pas willen hebben, kunnen zij dit aanvragen. Ze hebben keuze uit een debit-Mastercard en/of een Maestrokaart. Met deze passen kunnen rekeninghouders wereldwijd betalen en contant geldopnemen. 

Kosten

De bankrekening N26 Stadaard is gratis. Er zitten wel kosten aan de betaalpas verbonden. Per betaalpas betaalt de rekeninghouder €10,-. Verdere kenmerken en kosten staan hieronder in de tabel weergegeven.

Jaarlijkse kosten€ 0,00
Betaalpas kosten€ 10,00 (eenmalig)
Tweede betaalpas kostenNiet mogelijk
Land van herkomstDuitsland
GarantiestelselEinlagensicherung
Extra betaalrekening kostenNiet mogelijk
Inclusief creditcardNee
Prijs optionele creditcardNiet mogelijk
Rente positief saldo0,00%
Rood staanNiet mogelijk
Pinbetaling buiten eurogebied€ 0,00
Wisselkoersopslag0,00%
Mobiele app Ja
Online kasboekjeJa
IDEAL mogelijk Nee
Leeftijd18 Jaar
Betalen met je smartphone of smartwatchJa

Bijzonderheden

Belangrijke informatie

Met de app van N26 kunnen rekeninghouders kosteloos internationaal geld overmaken in 24 valuta, via wisseldienst Transferwise.

Wanneer een klant gebruik maakt van de Mastercard, heeft hij of zij in geen enkel land extra kosten, ook niet bij vreemde valuta’s. Bij het pinnen van contant geld in vreemde valuta, moet er wel wisselkoersopslag worden betaald. Euro’s opnemen is gratis zolang de rekeninghouder dit niet meer dan 3 keer per maand doet. Bij vaker dan 3 keer per maand, betaalt de rekeninghouder €2,- per opname.

Wanneer de rekeninghouder meer dan € 50.000 op zijn of haar rekening heeft staan, betaalt hij of zij 0,5% rente. Ook wanneer de rekeninghouder een aankoop doet waardoor hij of zij in het rood komt te staan, betaalt hij of zij € 3,- boete.

FAQ 

Kan ik via de website deze rekening openen?

Het is mogelijk om de rekening via de website te openen. Wel is voor het openen van deze rekening een smartphone essentieel. Het account wordt namelijk gekoppeld aan de smartphone. Zonder smartphone kan er geen bankaccount worden aangemaakt.

Kan ik met de Maestrokaart van N26 in Nederlandse webwinkels betalen?

Met de Maestrokaart van N26 kan niet worden betaald in Nederlandse webwinkels. Op het internet kunnen rekeninghouders gebruikmaken van de Mastercard.

Is mijn geld bij N26 veilig?

Bij N26 biedt betaalrekeningen aan via de telefoon. De app kan geopend worden met vingerafdruk of inloggegevens. De transacties moeten bevestigd worden met een pincode die zelf kan worden ingesteld.

Het saldo wat op de rekening staat valt onder het Duitse garantiestelsel. Dit betekent dat bij faillissement van de bank he saldo tot €100.000 gedekt is.