Bank.nl geeft informatie en vergelijkt bankproducten in Nederland. Let op: Wij zijn geen financiële instelling of bank.

ING Oranjepakket

Het ING Oranje pakket bestaat uit een betaalrekening, betaalpas en toegang tot internetbankieren. De maandelijkse pakketkosten (zonder extra diensten) bedragen €2,35 per maand. Deze rekening kan snel en gemakkelijk worden geopend via de smartphone, waarna klanten direct contactloos kunnen betalen met mobiel of smartwatch. Wanneer klanten nagenoeg altijd digitaal betalen (met (mobiele) betaalpas of creditcard), biedt ING het OranjePakket met korting aan. De kosten van deze rekening (zonder extra diensten) bedragen €1,90 per maand. 

Kosten

Het OranjePakket van ING kan naar eigen wensen worden uitgebereid. Zo kunnen klanten een extra betaalpas of creditcard toevoegen aan de rekening. De kenmerken en kosten voor het OranjePakket zonder korting staan in onderstaande tabel weergegeven. 

Jaarlijkse kosten€ 37,80
Tweede betaalpas kosten€ 13,20
Land van herkomstNederland
GarantiestelselDepositogarantiestelsel
Extra betaalrekening kosten€ 37,80
Inclusief creditcardNee
Prijs optionele creditcard€ 19,80
Rente positief saldo0,00%
Rood staan9,90%
Pinbetaling buiten eurogebied€ 0,00
Wisselkoersopslag1,40%
Mobiele app Ja
Online kasboekjeNee
IDEAL mogelijk Ja
Leeftijd18 Jaar
Betalen met je smartphone of smartwatchJa

Bijzonderheden

Belangrijke informatie

Het ING OranjePakket kan alleen via de app worden geopend wanneer diegene nog geen klant is bij ING. Daarnaast is het vanzelfsprekend dat de persoon 18 jaar of ouder moet zijn, woonachtig is in Nederland en in bezit is van een Nederlands identiteitsbewijs. Rekeninghouders met een buitenlands woonadres betalen €2,- per maand extra voor het Oranjepakket. Ook handig om te weten is dat de app van ING alleen wordt ondersteund door een recente Android-telefoon en Iphone 7 of hoger.

Wanneer een klant een gezamenlijke rekening wil openen, moet dit wel op het kantoor van ING gebeuren. De kosten voor deze rekening bedragen €3,45 per maand, inclusief twee betaalpassen.

FAQ 

Wanneer kan ik gebruikmaken van het OranjePakket met korting?

Wanneer een rekeninghouder vrijwel alles digitaal of met betaalpas betaalt, kan hij of zij gebruikmaken van het OranjePakket met korting. Deze rekening is alleen geschikt voor mensen die niet of nauwelijks gebruikmaken van contant geld.

Hoe kan ik overstappen van het OranjePakket naar het OranjePakket met korting?

Dit kunnen rekeninghouders gemakkelijk doen op de website via Mijn ING. Nadat de wijziging is gedaan, gaat deze direct in op de dag dat er van pakket is gewisseld. Veranderen van pakket kan één keer per maand.

Kan ik contant geld storten?

Rekeninghouders van het OranjePakket kunnen eenvoudig contant geld storten via een stortautomaat van Geldmaat. Met een Oranjepakket is geld storten 2 keer per jaar gratis. Na die twee keer wordt er € 6,- per storting in rekening gebracht.