Bank.nl geeft informatie en vergelijkt bankproducten in Nederland. Let op: Wij zijn geen financiële instelling of bank.

ING OranjePakket Gezamenlijk

2 oktober 2023

Veelgestelde vragen

Kan ik papieren rekeningafschriften ontvangen?

Ja, met het OranjePakket is het mogelijk om papieren rekeningafschriften te ontvangen. Een dagelijkse afschrift kost € 8,00 per maand, een wekelijkse afschrift € 4,00, een tweewekelijkse afschrift € 1,75 en een maandelijks afschrift € 1,25. Een kopie van een afschrift kost € 4,50 per afschrift. Met het OranjePakket met Korting kunnen papieren rekeningafschriften niet worden ontvangen.

Hoe open ik een en/of-rekening bij ING?

Als beide rekeninghouders nieuw zijn bij ING, moeten ze een afspraak maken bij een ING-kantoor of -servicepunt. Als beide rekeninghouders als wel klant zijn bij ING, kan de en/of-rekening eenvoudig worden geopend via de mobiele app. In het geval één persoon nieuw is en de ander al klant is, dient de nieuwe klant de ING Mobiel Bankieren-app te downloaden. Daar kiest deze persoon voor de en/of-rekening, waarna een aantal stappen moeten worden doorlopen.

Valt de en/of-rekening van ING onder het depositogarantiestelsel?

Ja, alle bankrekeningen van ING vallen onder het Nederlandse depositogarantiestelsel. In het geval dat ING failliet gaat, worden tegoeden tot € 100.000 per rekeninghouder per bank gedekt. Omdat een en/of-rekening twee rekeninghouders heeft, worden hierbij bedragen tot € 200.000 gezamenlijk gedekt.