Bank.nl geeft informatie en vergelijkt bankproducten in Nederland. Let op: Wij zijn geen financiële instelling of bank.

ASN Bankrekening Gezamenlijk

1 mei 2024

Veelgestelde vragen

Kan ik gebruikmaken van een gratis overstapservice?

Ja, met een gezamenlijke rekening van ASN Bank kan gebruik worden gemaakt van een gratis overstapservice. Deze kan via Online Bankieren op de website van de bank worden aangevraagd. Vervolgens informeert ASN Bank alle organisaties die van de oude betaalrekening afschrijven. Bij- en afschrijvingen worden daarnaast 13 maanden lang van de oude naar de nieuwe betaalrekening doorgestuurd. Ook geen ASN Bank één maand voor het einde van de overstapservice een seintje, zodat klanten kunnen controleren of alle organisaties nu het nieuwe rekeningnummer hebben.

Hoe wijzig ik mijn pincode?

Wanneer klanten een nieuwe betaalpas ontvangen, moet deze eerst worden geactiveerd via ASN Online Bankieren of de ASN Mobiel Bankieren App. Daarna kan de pincode worden gewijzigd bij een geldautomaat van SNS of Geldmaat door de betaalpas in de automaat te doen, op ‘pincode veranderen’ te drukken en de stappen te volgen.

Valt de gezamenlijke rekening van ASN Bank onder het depositogarantiestelsel?

Ja, gezamenlijke rekeningen van ASN vallen onder het Nederlandse depositogarantiestelsel. Dit stelsel geldt per bank per rekeninghouder. Omdat een gezamenlijke rekening twee rekeninghouders heeft, is het garantiebedrag bij elkaar € 200.000. In het geval dat ASN Bank failliet krijgt, zijn de rekeninghouders ervan verzekerd dat ze maximaal dat bedrag terugkrijgen. Let wel op: ASN Bank deelt een bankvergunning met SNS Bank en RegioBank. Het garantiebedrag van € 100.000 per rekeninghouder geldt voor alle tegoeden die zijn opgeslagen bij deze banken bij elkaar.