Bank.nl geeft informatie en vergelijkt bankproducten in Nederland. Let op: Wij zijn geen financiële instelling of bank.

Triodos En/Of Rekening

23 augustus 2023

Veelgestelde vragen

Kan ik een creditcard bij Triodos Bank aanvragen?

Nee, Triodos Bank heeft geen eigen creditcard. Wel is het mogelijk om een creditcard van een andere creditcardmaatschappij aan de betaalrekening te koppelen. Dat kan bijvoorbeeld een kaart van Visa, Mastercard of American Express zijn.

Kan ik bij Triodos Bank gebruikmaken van een gratis overstapservice?

Ja, Triodos Bank biedt een gratis overstapservice aan. De bank zet binnenkomende betalingen op de oude betaalrekening automatisch door naar de nieuwe betaalrekening. Het nieuwe rekeningnummer wordt daarnaast doorgegeven aan bedrijven die automatisch geld afschrijven van de oude rekening. Ook geeft Triodos Bank op afschriften aan wie het oude rekeningnummer nog gebruikt.

Hoe open ik een gezamenlijke rekening bij Triodos Bank?

De eerste rekeninghouder van de gezamenlijke rekening start de aanvraag voor een rekening op de website. Daar vult deze een naam en e-mailadres in, waarna een bevestigingscode wordt verstuurd. Daarna moet de mobiele app van Triodos worden gedownload en daar vult men de bevestigingscode in. Volg daarna de stappen die in beeld komen en vul de gegevens van de tweede rekeninghouder in. Ook deze moet de app van Triodos downloaden. Zodra de identiteit van de eerste rekeninghouder is bevestigd, ontvangt ook de tweede rekeninghouder een e-mail en kan deze de aanvraag in de app afronden. De eerste rekeninghouder moet dit vervolgens per e-mail bevestigen.