Bank.nl geeft informatie en vergelijkt bankproducten in Nederland. Let op: Wij zijn geen financiële instelling of bank.

Freedom24: “We maken investeren voor iedereen beschikbaar” 

Laatst bijgewerkt op: 11 juli 2023
Partner Auteur:
Leestijd: 3 minuten
Freedom24

Bank.nl gaat in gesprek met Freedom24, de online broker die sinds 2022 actief is in Europa. We spreken Olga Milko, business development director bij Freedom Finances Europe, de overkoepelende organisatie van Freedom24. Over wat het bedrijf doet, hoe ze haar kansen voor de Nederlandse markt ziet, hoe ze tegen de stijgende spaarrente aankijkt en hoe ze zich onderscheidt van andere brokers. 

 Wat is de visie achter Freedom24, wat willen jullie bereiken voor klanten? 

“Bij Freedom24 zijn we toegewijd aan het idee om investeren voor iedereen beschikbaar te maken. Voor onervaren investeerders, en zij die net zijn begonnen, proberen we een gemakkelijk, veilig en intuïtief investeringsproces aan te bieden. Als onderdeel van deze toewijzing, bieden we klanten twee verschillende investeer-ervaringen: via de web terminal voor wie een diepe duik wil nemen in onze investeringsoplossingen, en onze mobiele app voor wie graag on-the-go is. Hoewel beide mogelijkheden volledige functionaliteit bieden, stellen wij het op prijs dat investeren via de web terminal vaak door professionelen wordt gebruikt, en dat onze mobiele app vooral populair is onder mensen die sinds kort zijn begonnen.” 

Sinds wanneer is Freedom24 actief, en sinds wanneer bieden jullie je diensten aan in Nederland?

“Freedom Finance Europe is geregistreerd sinds 2013. Twee jaar later, in 2015, ontvingen wij volledige toestemming van CySEC, de onafhankelijke toezichthouder voor financiële markten in Cyprus. We hebben in de afgelopen jaren onze diensten uitgebreid naar Europa, en zien een grote interesse in ons platform en onze producten vanuit de Eurozone, waaronder Nederland. Daar begonnen we in het begin van 2022, dat werd zeer goed ontvangen. Voor nu is ons plan om een kantoor in Amsterdam te openen met een vertegenwoordiger en een lokaal team om de klantenservice en de aanwezigheid van het bedrijf te verbeteren in Nederland. 

Hoe ziet Freedom24 de Nederlandse markt? 

“We benaderen de Nederlandse markt als een gevestigde markt, zowel in algemeen economisch perspectief als qua bereik, diversiteit en de competitiviteit van de al-aanwezige financiële diensten in het land. Dat gezegd hebbende, er is een niche die nog niet verzadigd is in aanbod. Namelijk traditionele ‘brokerage-service’ die hun eigen investeringsplatform hebben met krachtige inzichten in de Amerikaanse en Europese markten. Dat is precies wat we aanbieden bij Freedom24. Hoewel ik denk dat investeerders in Nederland hoge verwachtingen hebben, ben ik ervan overtuigd dat we met onze visie, onze prijswinnende analisten en onze andere diensten zoals spaarplannen, de Nederlandse investeerders wat te bieden hebben.” 

Hoe zien jullie de huidige ontwikkelingen rondom spaarrente? Verwachten jullie dat de ECB deze nog verder zal verhogen?

“Het mechanisme achter de spaarrente is ontworpen om inflatie te bestrijden, wat momenteel een probleem is binnen de Eurozone. Als we de stijgende spaarrente in de VS in ogenschouw nemen, verwachten wij dat de spaarrente in de Europese Unie zal blijven stijgen om de koppeling tussen de euro en de dollar te balanceren. Maar, wat wij zorgelijker vinden, is dat sinds de Europese Centrale Bank de rente heeft verhoogd, commerciële banken zijn achtergebleven met het verhogen van hun percentages. De rente op leningen is gestegen, maar de rente op sparen blijft erg laag.” 

Hoe verhoudt de reputatie van Freedom24 als broker zich tot concurrenten, hoe onderscheiden jullie jezelf? 

“Bij Freedom24 streven we ernaar om een transparante, veilige en efficiënte infrastructuur voor onze werkzaamheden op te tuigen. Dat betekent dat we elk onderdeel van ons handelen, waaronder onze keuze in partnerschappen en de betrouwbaarheid van andere aandeelhouders grondig beoordelen. Daarnaast is Freedom Finance Europe onderdeel van het NASDAQ-genoteerde Freedom Holding Corp. Dus naast het Cyprische CySec en het Duitse BaFin, staan we ook onder toezicht van het Amerikaanse SEC. Deze maat van toezicht, gecombineerd met onze eigen interne regels en standaarden, maakt ons een van de meest transparante brokers.” 

Ga naar de website van Freedom24.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten gaan altijd gepaard met het risico van verlies van kapitaal.

Banner Freedom24

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *