Bank.nl geeft informatie en vergelijkt bankproducten in Nederland. Let op: Wij zijn geen financiële instelling of bank.

Freedom24 D-rekening (adv.)

30 april 2024

Veelgestelde vragen

Is Freedom24 veilig?

Freedom24 is een gereguleerde dochteronderneming van Freedom Holding Corp. Het bedrijf is NASDAQ-genoteerd en is gereguleerd door de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC), de Duitslands Federal Financial Supervisory Authority (BaFin) en de United States Securities and Exchange Commission (SEC). Als gereguleerde makelaar en als publiekelijk genoteerd bedrijf, is het bedrijf onderworpen aan strenge regelgeving en moet het voldoen aan hoge normen op het gebied van klantbescherming en financiële transparantie. Bovendien moeten in de EU gevestigde makelaars lid zijn van het fonds voor beleggerscompensatie, wat betekent dat klanten in geval van faillissement recht hebben op een schadevergoeding tot € 20.000 en dat hun activa verzekerd zijn.

Zijn er beperkingen bij het gebruik van een Freedom24 D-rekening?

Met een D-rekening kunnen geen handelstransacties uitgevoerd worden, maar kan alleen het geld bewaard worden. Bij het kopen van aandelen tegen IPO-prijzen of het uitvoeren van een transactie, moet het geld van de D-rekening naar de effectenrekening overgemaakt worden. Dit kan met een paar klikken en het geld wordt direct bijgeschreven. Het is mogelijk om op elk moment geld over te maken.

Zijn er limieten aan het bedrag dat ik op de D-rekening kan storten?

Er is geen maximumbedrag dat gestort kan worden op de D-rekening. Het is echter belangrijk op te merken dat de dagelijkse rente-opbrengst niet lager mag zijn dan 0,01, waardoor rente-uitbetalingen alleen worden gedaan voor bedragen die hoger zijn dan 150 euro of USD.