Bank.nl geeft informatie en vergelijkt bankproducten in Nederland. Let op: Wij zijn geen financiële instelling of bank.

Het verhaal achter Finom, startup van Nederlandse bodem

Laatst bijgewerkt op: 19 september 2023
Partner Auteur:
Leestijd: 2 minuten
Konstantin Stitskin, medeoprichter van Finom

FinTech-startups lijken in een rap tempo met grote aantallen te ontstaan, de een met meer succes dan de ander. Finom lijkt er een uit velen, maar bewijst het tegendeel na een breed, multi-nationaal klantenbestand te hebben opgebouwd. Ze innoveren in financiële technologie waardoor zowel jonge, als ervaren ondernemers geholpen worden. Het bedrijf biedt een combinatie van boekhouding, financieel beheer en bankfuncties in één mobiel platform. Bank.nl gaat in gesprek met co-oprichter van Finom, Konstantin Stiskin. Hoe is de Nederlandse startup geworden tot wat het is, wat zijn haar ambities, en hoe onderscheidt ze zichzelf in de Nederlandse markt?

“In de kern wordt Finom aangedreven door een missie om kleine en middelgrote bedrijven te steunen. Zij zijn de ruggengraat van de Europese economie, en we helpen ze door hun financiële operaties te stroomlijnen. Finom werd in 2019 in Nederland opgericht door een aantal ervaren fintech-ondernemers. Het bedrijf kwam in het leven als reactie op de groeiende vraag naar moderne hulpmiddelen voor financieel management, die op maat aangepast kunnen worden op bedrijven van welke omvang dan ook.”

De groei van Finom

“Er ontstond al gauw veel aandacht voor onze snelle, slimme en digitale factureringsmogelijkheden. Vandaag de dag zijn we uitgegroeid tot een betrouwbaar platform dat dagelijks tienduizenden freelancers en bedrijven over heel Europa helpt. Met zo’n 1 miljard euro aan maandelijkse transacties, heeft Finom een prominente positie in de markt weten te bemachtigen. Onze invloed reikt verder dan Nederland, ons vertrouwen bevindt zich nu ook bij veel klanten uit Frankrijk, Italië, België, Spanje en Polen. Daarnaast zijn we inmiddels de voorkeur van Duitse ondernemers.” 

Wat biedt Finom? 

“We bieden met ons product financiële oplossingen voor ondernemers, allemaal gebundeld op één plek. Van het aanvragen van locale IBAN-nummers, fysieke en digitale creditcards met cashback, facturering, portemonnees waarmee met verschillende valuta internationale transacties kunnen worden uitgevoerd, tot boekhouden en teammanagement. Finom omschrijft zichzelf als de ultieme oplossing voor bedrijven. 

Wie zijn de gebruikers van Finom? 

“Onze gebruikers zijn zo divers als het ondernemingslandschap zelf. Van welbekende, grote bedrijven tot beginnende startups en zzp’ers, we dienen een brede klantenbasis in een nog breder ondernemingsveld. De toegankelijkheid en klantvriendelijke ervaring van onze diensten, zorgen voor een aantrekkelijke keuze voor IT bedrijven, e-commerce websites, koffietentjes, marketingbureaus, zelfstandige fotografen en meer.” 

Wat Finom onderscheidt

“Wat ons onderscheidt van de competitie, is onze levendige en alomvattende visie op ondernemingsfinanciën. We bieden niet enkel een ondernemersaccount, we herformuleren de manier waarop financieel management toegepast wordt in de moderne wereld. Dat doen we door de digitale wendbaarheid en simpliciteit te omarmen, waardoor we ingewikkelde processen gemakkelijk maken en onze klanten in staat zijn om met een druk op hun telefoon de zaken te regelen.” 

Snelheid is een game-hanger

“Beginnen met Finom is makkelijk vanaf je telefoon te doen. Het online aanmeldingsproces is ontworpen om snel en zonder poespas te zijn, zodat klanten direct kunnen genieten van alle voordelen. Met enkel een e-mailadres en een videoverificatie, hebben wij genoeg informatie om binnen 24 uur een IBAN uit te geven. Het hele aanmeldingsproces duurt niet langer dan een paar dagen, voor gebruikers die van efficiëntie houden is dit een game-changer.” 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten gaan altijd gepaard met het risico van verlies van kapitaal.

Banner Freedom24

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *