Bank.nl geeft informatie en vergelijkt bankproducten in Nederland. Let op: Wij zijn geen financiële instelling of bank.

ABN AMRO verhoogt spaarrente naar 1,5 procent

Laatst bijgewerkt op: 3 oktober 2023
Milou Ros Auteur:

Milou Ros is werkzaam als financieel tekstschrijver. Zij schrijft teksten voor verschillende websites in de financiële dienstverlening en heeft een Bachelor Journalistiek van Hogeschool Windesheim te Zwolle behaald.

Leestijd: 1 minuut
Pinautomaat

Klanten van ABN AMRO ontvangen vanaf 15 oktober 1,50% rente op hun spaartegoeden. Dat heeft de bank zojuist bekendgemaakt. De spaarrente op vrij opneembare spaartegoeden gaat voor zowel particuliere als zakelijke spaarders omhoog.

Midden oktober verhoogt de Nederlandse bank de spaarrente op alle vrij opneembare spaarproducten. Voor de particuliere spaarrekeningen Direct Sparen, Beleggers Spaarrekening en KinderToekomst Spaarrekening stijgt de rente van 1,25% naar 1,50%. Het gaat om tegoeden van € 0,00 tot € 1.000.000.

De bank verhoogt ook de rentes op spaarproducten die niet meer geopend kunnen worden. Voor de Vermogens Spaarrekening en KinderBonus Sparen gaat de rente van 1,25% naar 1,50% voor tegoeden tot € 1.000.000. Voor de Royaal Rekening stijgt de basisrente van 1,15% naar 1,30% en de bonusrente van 0,15% naar 0,25%.

Ook zakelijke spaarders profiteren vanaf oktober van een hogere rente. Voor Zakelijk Flexibel Sparen en de Bestuur Spaarrekening gaat de rente van 1,25% naar 1,50% voor spaarbedragen tot € 5.000.000. De renteverhoging voor de Bankgarantie Dekkingsrekening is hetzelfde, maar geldt voor bedragen tot € 25.000.000. Voor Zakelijk Kwartaal Sparen stijgt de basisrente van 0,75% naar 1,00% en de toprente van 1,40% naar 1,60%.

Renteverhogingen in Europa

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft haar beleidsrente op 14 september voor de tiende keer verhoogd. De rente staat nu vast op 4,00%. Dat is het hoogste niveau dat de rente ooit heeft bereikt. De rente is verhoogd omdat de Europese inflatie nog te hoog is. Met rentestijgingen probeert de ECB sparen interessanter en lenen minder aantrekkelijk te maken. Dit zou de inflatie moeten afremmen.

Banken volgen het rentebeleid van de ECB op de voet en passen hun eigen spaarrentes daarop aan. Rabobank heeft haar spaarrente op 11 september verhoogd van 1,60% naar 1,70% voor spaartegoeden tot € 20.000. De bank kondigde toen haar nieuwe spaarproduct TijdslotSparen aan. ING levert op dit moment 1,25% rente en SNS Bank, RegioBank en ASN Bank bieden 1,25% en 1,20% aan.

De rentetarieven van de Nederlandse traditionele banken komen nog steeds niet in de buurt van de beleidsrente van de ECB. Ook bieden buitenlandse internetbanken over het algemeen hogere spaarrentes aan. De hoogste spaarrente ontvangt men op dit moment bij de Banca Progetto. Via spaarplatform Raisin biedt deze Italiaanse bank 3,25% rente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *