Bank.nl geeft informatie en vergelijkt bankproducten in Nederland. Let op: Wij zijn geen financiële instelling of bank.

RegioBank MKB Rekening

RegioBank heeft voor MKB’ers de Regiobank MBK Rekening. Met deze rekening kunnen mkb’ers voordelig zakelijk bankieren. De rekening bestaat uit een zakelijke betaalrekening, zakelijke betaalpas en toegang tot Mijn RegioBank Zakelijk. Het pakket is uit te breiden met extra’s, zoals een spaarrekening of creditcard. De standaardkosten voor deze rekening bedragen € 9,50 per maand.

Kosten

De RegioBank MKB Rekening kan met diverse producten en diensten worden uitgebreid. Bijvoorbeeld het gebruik van een extra betaalpas of creditcard. Uiteraard is dit wel tegen betaling. Alle kosten en tarieven van de RegioBank MKB rekening staan in de tabel hieronder. 

Jaarlijkse kosten€ 114,00
Betaalpas kosten€ 0,00
Tweede betaalpas kosten€ 10,00
Land van herkomstNederland
GarantiestelselDepositogarantiestelsel
Extra betaalrekening kosten€ 114,00
Inclusief creditcardNee
Prijs optionele creditcard€ 33,00
Bijschrijving € 0,05
Afschrijving € 0,05
Rente positief saldo 0,00%
Rood staan12,00%
Pinbetaling buiten eurogebied € 0,30
Wisselkoersopslag 0,10%
Mobiele appJa
Boekhoudkoppeling mogelijk Ja
IDEAL mogelijk Ja

Per 1 oktober 2022 brengt RegioBank kosten voor klantonderzoek in rekening. Maandelijks wordt er een vast bedrag afgeschreven. De hoogte van dit bedrag hangt af van de rechtsvorm van de onderneming. Het maakt niet uit hoeveel rekeningen een klant van RegioBank heeft. De kosten worden per klantnummer in rekening gebracht. Hieronder volgt een kostenoverzicht:

Eenmanszaak, vof en maatschap€ 1,50
Vereniging & stichting€ 3,00
Bv, cv en coöperatie€ 5,00
Vereniging van Eigenaars€ 7,50
Overige rechtsvormen€ 7,50

Bijzonderheden

Belangrijke informatie

Rekeninghouders van deze rekening krijgen 1250 transacties per jaar, een pinpas met een zelfbedachte pincode en toegang tot Mijn RegioBank Zakelijk. 

Wanneer rekeninghouders een saldo boven de € 100.000 op hun rekening hebben staan, betalen zij daar -0,5 % rente over.

Automatisch incasseren is alleen mogelijk wanneer een ondernemer al wat langer klant is. Er zijn een aantal voorwaarden waar de klant dan aan moet voldoen. Bijvoorbeeld dat de organisatie al 1 jaar een RegioBank MKB Rekening heeft en al 2 jaar staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

FAQ

Kan ik met deze rekening zakelijke betaalverzoeken sturen? 

Met deze rekening is het mogelijk om zakelijke betaalverzoeken te versturen.

Valt deze rekening onder het depositogarantiestelsel?

De RegioBank is een Nederlandse bank en heeft dan ook een bankvergunning. Deze rekening valt dus onder het Nederlandse depositogarantiestelsel. Dit betekent dat bij faillissement van de bank een saldo tot € 100.000 veilig is gesteld.

Is het mogelijk om een incassocontract af te sluiten?

Bij deze rekening is het mogelijk om een incassocontract af te sluiten. Hiermee kunnen rekeninghouders automatisch bedragen incasseren. Het incassocontract kan worden aangevraagd bij een RegioBank Adviseur. Automatisch incasseren kan alleen wanneer de rekeninghouder al wat langer klant is van de Regiobank. Hij of zij moet dan ook aan een aantal voorwaarden voldoen:
*De organisatie heeft minimaal een jaar een RegioBank MKB Rekening
*De organisatie staat minimaal 2 jaar ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.