Bank.nl geeft informatie en vergelijkt bankproducten in Nederland. Let op: Wij zijn geen financiële instelling of bank.

ASN Juniorrekening

27 juni 2023

Veelgestelde vragen

Moet ik als ouder een rekening van ASN hebben?

Nee, dat is niet nodig. Wel is het belangrijk dat de ouder en/of verzorger wordt aangesteld als wettelijk vertegenwoordiger. Vervolgens moet de app ASN Mobiel Bankieren worden gedownload en kan de vertegenwoordiger zich daar aanmelden. Vervolgens kan op het account van het kind middels de QR-scanner in de app worden ingelogd.

Hoe kan ik als ouder meekijken met mijn kind?

Als de ouder of verzorger zelf een rekening van ASN heeft, verschijnt de Juniorrekening standaard in het eigen rekeningoverzicht. Is er alleen een ander product van ASN afgesloten? Dan moet de ouder/verzorger zich opnieuw aanmelden in de app. Als er geen enkel ASN-product is afgesloten, moet de wettelijk vertegenwoordiger zich in de app aanmelden. Vervolgens kan er door middel van een QR-code of browsercode worden ingelogd in het account van het kind.

Wat gebeurt er als mijn kind 12 jaar is?

Zodra het kind 12 jaar is, wordt de Juniorrekening automatisch omgezet in een Jongerenrekening. Deze is bedoeld voor mensen tussen 12 en 25 jaar oud. Het rekeningnummer en de betaalpas blijven hetzelfde. Als de ouder of verzorger geen Jongerenrekening voor het kind wil, dient de Juniorrekening opgezegd te worden voor het kind 12 jaar is geworden.