Bank.nl geeft informatie en vergelijkt bankproducten in Nederland. Let op: Wij zijn geen financiële instelling of bank.

SNS en RegioBank verhogen spaarrente naar 1 procent

Laatst bijgewerkt op: 7 juni 2023
Milou Ros Auteur:

Milou Ros is werkzaam als financieel tekstschrijver. Zij schrijft teksten voor verschillende websites in de financiële dienstverlening en heeft een Bachelor Journalistiek van Hogeschool Windesheim te Zwolle behaald.

Leestijd: 1 minuut
De Volksbank kantoor

SNS Bank en RegioBank verhogen de rente op particuliere spaarrekeningen per 15 juni naar 1 procent. ASN Bank verhoogt de rente naar 0,95%. Dat maakt moederbedrijf De Volksbank vandaag bekend.

Particuliere klanten van SNS Bank en RegioBank ontvangen op dit moment 0,75% rente over spaartegoeden tot € 100.000. Vanaf 15 juni gaat deze rente omhoog. Voor hogere saldo’s geldt nu een spaarrente van 0,25% en dit tarief wordt verhoogd naar 0,5%. Bij ASN Bank liggen deze tarieven lager. Voor tegoeden tot € 100.000 gaat de rente daar van 0,7% naar 0,9% en daarboven van 0,2% naar 0,45%.

Ook hogere rentes voor zakelijke klanten

De banken verhogen niet alleen de rentes voor particuliere klanten. Ook zakelijke klanten gaan er vanaf 15 juni op vooruit. Alle dochterbanken van De Volksbank hanteren dezelfde oude en nieuwe rentetarieven voor zakelijke spaarrekeningen.

De rente voor spaartegoeden tussen € 0,00 en € 25.000 gaat van 0,6% naar 0,75%. Voor saldo’s tussen € 25.000 en € 100.000 gaat het om een toename van 0,5% naar 0,65%. Voor spaartegoeden tussen € 100.000 en € 250.000 ontvangen ondernemers nu 0,1% en halverwege deze maand 0,25% rente. Daarboven is de rente 0%.

Banken volgen elkaar op

SNS Bank en RegioBank zijn niet de eerste banken die een spaarrente van 1% doorvoeren. ABN AMRO, ING en Rabobank verhoogden de rente al per 1 juni. Dit is de hoogste spaarrente in jaren voor Nederlandse banken. Ook internetbank Knab volgde deze trend en heeft de rente begin deze maand verhoogd.

Ondanks de renteverhogingen komen deze banken niet in de buurt van de spaarrentes van veel online banken. Sparen levert klanten daar op dit moment het meest op. Op dit moment biedt Banca Progetto via Raisin een spaarrente van 2,5% aan. Bij de Nederlandse bank Bunq ontvangen spaarders daarnaast 2,01% rente en Openbank heet nieuwe klanten welkom met 2,5% spaarrente voor de eerste zes maanden.

Renteverhogingen van de ECB

Dat traditionele banken en online banken de spaarrentes meermaals hebben verhoogd in één jaar tijd is het gevolg van de verhogingen van de rente van de Europese Centrale Bank (ECB). Deze instelling van de Europese Unie heeft het belangrijkste rentetarief inmiddels zeven keer verhoogd om de inflatie onder controle te krijgen. De rente staat nu vast op 3.25 procentpunt.

De ECB heeft de doelstelling voor de inflatie nog niet behaald. Er wordt dan ook verwacht dat de rentes blijven stijgen, maar wel in een lager tempo dan aan het begin van dit jaar. Toen verhoogde de Europese instelling de rentes met 0.5 procentpunt. In mei vond de eerste verhoging van 0.25 procentpunt plaats en er wordt verwacht dat deze trend door zal zetten.

Banner Freedom24

Reacties van bezoekers (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *