Bank.nl geeft informatie en vergelijkt bankproducten in Nederland. Let op: Wij zijn geen financiële instelling of bank.

Rabobank verhoogt wederom spaarrente: nu 1,5%

Laatst bijgewerkt op: 21 juli 2023

Reinout de Jong is werkzaam als financieel journalist, hij schrijft teksten voor verschillende financiële websites en is na het afronden van zijn redactionele opleiding bezig met een bachelor in de Nederlandse taal.

Leestijd: 1 minuut
kantoor Rabobank

Hoewel de bank eerder deze week haar rente verhoogde naar 1,25%, verhoogt ze deze per 15 augustus tot 1,5%. Ondanks de vele renteverhogingen van de Europese Centrale Bank (ECB) blijven de percentages van Nederlandse banken laag in vergelijking tot buitenlandse banken. Het is de vijfde keer dit jaar dat Rabobank een renteverhoging doorvoert.

Ondanks de oproep van demissionair minister Kaag van Financiën aan banken om de spaarrentes te verhogen, gebeurde dit maar mondjesmaat. Met deze stap, na de renteverhoging eerder deze week, lijken de Nederlandse grootbanken de concurrentie met elkaar aan te willen gaan. Na de afgelopen rentestijging volgden de andere grootbanken, ABN AMRO en ING, binnen een week op met hun eigen verhoging. 

ECB gaat naar verwachting door met verhogingen

Of de renteverhogingen van banken doorzetten is niet te zeggen. Wel is het aannemelijk dat de ECB de rente verder zal verhogen, volgende week donderdag vindt er een overleg plaats waarvan de verwachting is dat het percentage met 0,25 procentpunt wordt verhoogd naar 3,75%. 

Met de verhogingen probeert de Europese Centrale Bank ervoor te zorgen dat de economie afkoelt. Door de rente te verhogen is het duurder om financiering te krijgen voor bijvoorbeeld een hypotheek of lening, aan de andere moet de hogere rente ervoor zorgen dat het loont om geld niet uit te geven en te laten groeien bij een bank. 

Wie momenteel het meeste rendement zoekt op een spaarrekening kan beter doorzoeken naar een andere bank. Momenteel is het hoogste percentage op spaarrekeningen zonder voorwaarden,  te vinden bij Bigbank. De hoogste rente op een zakelijke spaarrekening zonder voorwaarden is momenteel te vinden bij Garantibank. 

Banner Freedom24

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *