Bank.nl geeft informatie en vergelijkt bankproducten in Nederland. Let op: Wij zijn geen financiële instelling of bank.

Rabobank verhoogt spaarrente naar 1 procent

Laatst bijgewerkt op: 17 mei 2023
Milou Ros Auteur:

Milou Ros is werkzaam als financieel tekstschrijver. Zij schrijft teksten voor verschillende websites in de financiële dienstverlening en heeft een Bachelor Journalistiek van Hogeschool Windesheim te Zwolle behaald.

Leestijd: 1 minuut
Voorkant Rabobank

Rabobank verhoogt de rente op particuliere spaar- en beleggersrekeningen per 1 juni naar 1%. Daarmee is de financiële instelling de eerste Nederlandse grootbank die dit rentepercentage doorvoert.

De variabele spaarrente voor de Rabo SpaarRekening en Rabo BeleggersRekening is tot en met eind deze maand 0,75% voor tegoeden tot 5 miljoen euro. De andere traditionele Nederlandse banken ABN AMRO, ING, SNS en RegioBank hanteren ditzelfde percentage, al dan niet tot lagere bedragen. Bij ASN ontvangen klanten met 0,7% net wat minder rente.

Kleine renteverhoging door ECB

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de belangrijkste rentetarieven op 4 mei voor de zevende keer op rij verhoogd. De rente is van 3.5 procentpunt naar 3.75 procentpunt gegaan. Met slechts 0.25 procentpunt is het de laagste renteverhoging in een jaar tijd.

De renteverhogingen worden doorgevoerd om de hoge inflatie in Europa tegen te gaan. Deskundigen voorspelden al eerder dat de verhogingen in tempo zouden afnemen. ING-econoom Carsten Brzeski gaf naar aanleiding van de kleine verhoging aan dat deze erop kan wijzen dat de ECB zich in de laatste fase van de huidige cyclus van renteverhogingen bevindt. 

Lagere rentes bij traditionele banken

Banken volgen de ontwikkelingen van de ECB op de voet en passen het spaarbeleid daar in zekere mate op aan. De Nederlandse traditionele banken hanteren echter lagere rentes dan de EU-instelling. Deze financiële instellingen voeren verhogingen voorzichtiger door dan internetbanken.

Het hoogste rentepercentage op spaarrekeningen kunnen klanten op dit moment vinden bij online bank Scalable Capital. De variabele rente staat daar op 2,3%. Bij Openbank valt voor nieuwe klanten daarnaast zes maanden lang 2,5% rente over spaartegoeden tot € 100.000 te behalen en bij neobank Bunq ontvangen klanten op dit moment 2,01% spaarrente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *