Bank.nl geeft informatie en vergelijkt bankproducten in Nederland. Let op: Wij zijn geen financiële instelling of bank.

Ook ABN AMRO verhoogt spaarrente naar 1,25 procent

Laatst bijgewerkt op: 27 juni 2023
Milou Ros Auteur:

Milou Ros is werkzaam als financieel tekstschrijver. Zij schrijft teksten voor verschillende websites in de financiële dienstverlening en heeft een Bachelor Journalistiek van Hogeschool Windesheim te Zwolle behaald.

Leestijd: 1 minuut
Spaarpot met geld en logo ABN AMRO

ABN AMRO verhoogt de rente op particuliere en zakelijke spaarrekeningen naar 1,25%. Het nieuwe tarief gaat op 1 augustus in. Daarmee volgt de bank de verhoging van Knab en de rentestijging van de Europese Centrale Bank (ECB) op.

De rente gaat van 1,0% naar 1,25% voor spaartegoeden tot 1 miljoen euro. Deze verhoging geldt voor de spaarrekeningen Direct Sparen, Vermogens Spaarrekening en KinderToekomst Spaarrekening. Ook zakelijke klanten profiteren van een toename. Voor hen geldt de verhoging naar 1,25% voor bedragen tot 5 miljoen euro.

Veel verhogingen in korte tijd

De spaarrente wordt de laatste maanden regelmatig verhoogd. Voor ABN AMRO is dit de derde verhoging in korte tijd. Op 1 mei en 1 juni steeg de rente al eerder met 0,25%. Online bank Knab heeft de rente al eerder deze maand naar 1,25% opgeschroefd. Andere Nederlandse banken bieden op dit moment nog een rente van 1,0% aan.

Bunq is op dit moment de Nederlandse aanbieder met de hoogste spaarrente. Bij deze internetbank ontvangen klanten al sinds maart een rente van 2,01%. Voor de hoogste Europese tarieven kunnen klanten terecht bij online banken in het buitenland.

Openbank biedt voor nieuwe klanten de eerste zes maanden een spaarrente van 2,5% aan. De hoogste rente zonder voorwaarden vindt men bij Renault Bank. Deze bank biedt via spaarplatform Raisin een rente aan van 2,4%. Nordax volgt daarop met 2,38%.

ECB niet klaar met renteverhogingen

Voor de rentestijgingen volgen banken het beleid van de ECB. Deze EU-instelling heeft de belangrijkste rentetarieven inmiddels acht keer verhoogd om de inflatie in Europa tegen te gaan. Door de rente te verhogen, wordt sparen voor klanten aantrekkelijker gemaakt. Daardoor geven mensen minder geld uit en zou de inflatie moeten afnemen.

De laatste renteverhoging van de ECB vond plaats op 15 juni. Toen ging de rente van 3.25% naar 3.5%. Dit is de eerste keer sinds 2001 dat de rente zo hoog is. ECB-president Christine Lagarde kondigde vandaag aan nog niet klaar te zijn met de rentestijgingen. Op 27 juli komen de beleidsmaker weer samen. De rente zou dan naar 3.75% kunnen worden verhoogd. Sinds het begin van de euro is de rente nooit hoger geweest.

Banner Freedom24

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *