Bank.nl geeft informatie en vergelijkt bankproducten in Nederland. Let op: Wij zijn geen financiële instelling of bank.

Landelijke pinstoring zorgt voor problemen, inmiddels opgelost

Laatst bijgewerkt op: 10 augustus 2023

Reinout de Jong is werkzaam als financieel journalist, hij schrijft teksten voor verschillende financiële websites en is na het afronden van zijn redactionele opleiding bezig met een bachelor in de Nederlandse taal.

Leestijd: 0 minuut
Contactloos betalen

Duizenden meldingen over de pinstoring verschijnen op de website allestoringen.nl, de meeste meldingen gaan over pinnen bij winkels. Over de oorzaak en de schaal is verder nog niks bekend. Om 12:30 telt de storingswebsite ruim 28.000 meldingen. Inmiddels is de storing verholpen.

De Betaalvereniging Nederland, verantwoordelijk voor het landelijke pinverkeer, meldt dat de storing om 13:10 weer voorbij is. De storing was hoogstwaarschijnlijk het gevolg van het uitvallen van een netwerkverbinding van één van de transactieverwerkers. De storing trof overigens niet het hele land, omdat er verschillende netwerkverbindingen voor pintransacties actief zijn in Nederland.

Geldmaat ontving ook meerdere meldingen over storingen, maar een woordvoerder geeft aan dat het tegendeel waar is. Doordat veel mensen niet met de pinpas konden betalen ontstonden er lange rijen bij geldautomaten.

Banner Freedom24

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *