Bank.nl geeft informatie en vergelijkt bankproducten in Nederland. Let op: Wij zijn geen financiële instelling of bank.

Knab verhoogt spaarrente naar 1,25 procent

Laatst bijgewerkt op: 15 juni 2023
Milou Ros Auteur:

Milou Ros is werkzaam als financieel tekstschrijver. Zij schrijft teksten voor verschillende websites in de financiële dienstverlening en heeft een Bachelor Journalistiek van Hogeschool Windesheim te Zwolle behaald.

Leestijd: 1 minuut
Hoge rente bij Knab

Knab heeft de spaarrente per direct verhoogd naar 1,25%. Dit is de tweede renteverhoging in een maand tijd. De online bank is de eerste van de concurrerende Nederlandse banken die deze rente aanbiedt. Ook loopt de bank hiermee vooruit op het besluit dat de Europese Centrale Bank (ECB) vandaag neemt.

Particuliere en zakelijke klanten ontvangen nu 1,25% rente op hun spaarrekening voor tegoeden tot € 100.000. Voor spaarsaldo’s tot € 250.000 is de spaarrente verhoogd van 0,5% naar 1,25%. Boven €250.000 is de rente voor het eerst gestegen van 0,0% naar 1,0%. Voor de flexibele spaarrekening van Knab is een betaalrekening van deze bank noodzakelijk.

Steeds hogere spaarrentes

Per 1 juni verhoogden ABN AMRO, ING, Rabobank en Knab de rente op spaarrekeningen naar 1,0%. De Volksbank kondigde vorige week aan de rente naar 1,0% te verhogen voor tegoeden tot € 100.000 op particuliere spaarrekeningen van SNS Bank en RegioBank. Deze rentestijging is vandaag doorgevoerd. Voor ASN Bank is de hoogste rente 0,9%.

De hoogste rentes ontvangen klanten op dit moment bij online banken. De Nederlandse internetbank Bunq biedt sinds maart 2,01% rente aan. Bij Renault Bank is de spaarrente 2,3% en bij Nordax Bank 2,27%. Deze spaarrekeningen worden aangeboden via het platform van Raisin. Hoewel de rente op spaarrekeningen van traditionele banken steeds meer toeneemt, loont sparen bij een online bank nog steeds het meest.

Renteverhogingen door de ECB

Voor de renteverhogingen houden banken de rentetarieven van de ECB in de gaten. Deze instelling van de Europese Unie heeft de rente in een jaar tijd zeven keer verhoogd. Daarmee wordt gepoogd de inflatie naar 2,0% terug te brengen. Op dit moment is de beleidsrente die van invloed is op de spaarrentes 3.25 procentpunt.

Vandaag staat de volgende beleidsvergadering van de ECB gepland. Er wordt verwacht dat de beleidsrente met 0.25 procentpunt wordt verhoogd naar 3.50 procentpunt. Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank (DNB) en lid van de Raad van Bestuur van de ECB, sprak vorige week over ‘in ieder geval nog een paar rentestappen in juni en juli’ om de doelstelling voor de inflatie te bereiken.

Banken sluiten zich hierbij aan. ‘Met name vanwege de hoge kerninflatie denken wij dat de ECB de rente in juni en juli nog met 25bp per keer zal verhogen’, deelden financieel experts van Rabobank in een onderzoek naar de stand van de economie. Economisch experts van ABN AMRO voorspelden dezelfde ontwikkeling in een persbericht: ‘De ECB zal de rente in de komende twee beleidsvergaderingen naar verwachting verder verhogen naar een piek van 3.75%.’

Banner Freedom24

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *