Bank.nl geeft informatie en vergelijkt bankproducten in Nederland. Let op: Wij zijn geen financiële instelling of bank.

JPMorgan brengt onlinebank Chase naar Europa

Laatst bijgewerkt op: 21 juli 2023

Reinout de Jong is werkzaam als financieel journalist, hij schrijft teksten voor verschillende financiële websites en is na het afronden van zijn redactionele opleiding bezig met een bachelor in de Nederlandse taal.

Leestijd: 0 minuut
Gebouw van JPMorgan Chase bank

De grootste bank van de Verenigde Staten wil met Chase uitbreiden in Europa. Zo streeft de bank ernaar om in Duitsland één van de drie grootste banken te worden, in gesprek met het Duitse Handelsblatt. Of de bank ook in Nederland wordt geopend is nog onbekend. 

JPMorgan Chase nam eerder dit jaar de omvallende, Amerikaanse First Republic Bank over. Dat gebeurde naar aanleiding van massale geldopnames door spaarders ten tijde van complicaties op de financiële markt en stijgende rentetarieven. Hoewel Elf grote Amerikaanse banken toen gezamenlijk 30 miljard dollar gaven, heeft dat de bank niet kunnen redden. 

Volgens Jamie Dimon, voorzitter van de bank, is het niet reëel dat JPMorgan Chase andere branchegenoten overneemt die in de problemen zitten. “Ik denk niet dat wij daarvoor de juiste partij zouden zijn.” 

Wanneer de bank uitbreidt naar andere Europese landen is nog niet bekend, evenals de locaties. Wel worden de Europese activiteiten voor particulieren aangestuurd vanuit de Duitse hoofdstad Berlijn.

Banner Freedom24

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *