Bank.nl geeft informatie en vergelijkt bankproducten in Nederland. Let op: Wij zijn geen financiële instelling of bank.

Internetbank Revolut stapt in de reisbranche: waarom?

Laatst bijgewerkt op: 14 oktober 2021

Claartje Vogel is financieel-economisch journalist en eindredacteur. Zij heeft meer dan 10 jaar ervaring bij uiteenlopende media, van populaire vakwebsites tot landelijke nieuwszenders.

https://www.linkedin.com/in/claartje-vogel-84776a18/
Leestijd: 2 minuten
revolut

De Britse digitale bank Revolut heeft een nieuwe functie: Stays. Rekeninghouders kunnen voortaan via de Revolut-app een vakantie boeken met korting.

Rekeninghouders van internetbank Revolut kunnen voortaan hotels, vakantiehuizen en andere vakantieverblijven boeken via de bankapp. Revolut is een online bank die vooral bekend staat om zijn eenvoudige, goedkope betaalmogelijkheden in vreemde valuta.

Voordeel voor klanten

Het Britse fintechbedrijf belooft zijn klanten “tot 10% cashback” op vakantieboekingen via Revolut. Als een rekeninghouder een hotel of vakantiehuis reserveert via Revolut, betekent dit dat de internetbank een percentage van het bedrag terugstort op zijn rekening.

De nieuwe boekingsfunctie heet Stays en is gratis. De nieuwe dienst is te vinden in de Revolut-app onder de optie “Hub” > “Travel”. Onder het kopje Travel staan ook diensten waar het bedrijf extra geld voor vraagt, zoals toegang tot lounges op het vliegveld als een vlucht vertraagd is.

Waarom concurreert een bank met hotelboekingssites?

Met deze nieuwe dienstverlening concurreert Revolut met sites zoals Booking.com, Expedia en TripAdvisor. Stays is de eerste nieuwe dienst van Revolut buiten de financiële sector.

Naar eigen zeggen speelt Revolut in op de behoefte van klanten om te reizen. Door corona hebben mensen recordbedragen op hun spaarrekening gezet. Ook Nederlanders spaarden meer geld dan ooit. Volgens Revolut staan mensen te springen om dat geld uit te geven aan vakanties in het buitenland.

Focus op betalen in het buitenland

De mogelijkheid om vakantieaccomodaties te boeken past ook goed bij de missie van de digitale bank. Revolut is opgericht in 2015 als internetbank met een focus op creditcardbetalingen in het buitenland. Doel van het bedrijf is betalen over de hele wereld simpel en transparant maken. De bank belooft geen verborgen kosten en de gunstigste wisselkoersen.

Uit een onderzoek van de Consumentenbond (2016) bleek dat Revolut inderdaad lagere kosten voor geldopnames en betalingen in niet-eurolanden rekent dan veel andere banken. Hoe de kosten en dienstverlening zich verhouden met andere internetbanken, wordt duidelijk met een vergelijking.

Revolut wil super app worden

Ondertussen heeft Revolut meer functies toegevoegd, zoals een reisverzekering, aandelenhandel en handel in cryptomunten.

Deze zomer is het Britse fintechbedrijf gewaardeerd op ruim €28 miljard na een monsterinvestering van het Amerikaanse Tiger Global Management en het Japanse SoftBank. Op dit moment is Revolut de op één na grootste fintech in Europa. De online bank heeft zo’n 16 miljoen gebruikers wereldwijd.

Revolut wil op den duur een zogenaamde super app worden: een app die meerdere diensten biedt in één omgeving. Een bekend voorbeeld is het Chinese WeChat. Met die super app kunnen gebruikers niet alleen betalen, maar ook teksten vertalen, telefoneren, foto’s delen, boodschappen doen en nog veel meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *