Bank.nl geeft informatie en vergelijkt bankproducten in Nederland. Let op: Wij zijn geen financiële instelling of bank.

ING verhoogt spaarrente in Duitsland

Laatst bijgewerkt op: 12 april 2023
Milou Ros Auteur:

Milou Ros is werkzaam als financieel tekstschrijver. Zij schrijft teksten voor verschillende websites in de financiële dienstverlening en heeft een Bachelor Journalistiek van Hogeschool Windesheim te Zwolle behaald.

Leestijd: 2 minuten
spaarpot met geld en logo ING bank

ING heeft in Duitsland de spaarrente verhoogd naar 3,0%. Dit rentetarief geldt zes maanden lang voor nieuwe klanten die een spaarrekening openen. Daarna ontvangen deze klanten het normale tarief van 0,6% rente.

Ook bestaande klanten profiteren tijdelijk van dit stunttarief. Zij kunnen tot 25 april gebruikmaken van de verhoogde rente door nieuwe spaartegoeden op de rekening te storten. Voor zowel bestaande als nieuwe klanten geldt de 3,0% rente alleen tot maximale tegoeden van € 50.000.

Concurreren met andere banken

ING heeft groeiambities in Duitsland en wil met de hoge rente concurreren met andere grootbanken in het land. ‘Ook laten we onze bestaande klanten meer meeprofiteren van de stijgende rente’, vertelt CEO Nick Jue van de Duitse tak van ING in een persbericht. ‘De voortekenen zijn goed, voor zowel spaarders als voor ons als bank. Die kans willen we grijpen.’

Voor Nederland zijn geen renteverhogingen bekendgemaakt. Ook willen woordvoerders niet aangeven of deze acties nog komen. Dat de spaarrentes tussen Nederland en Duitsland verschillen, komt volgens Katharina Lueth, directeur van de vergelijkingssite Raisin, door de verschillende posities van ING in deze landen. Aan Het Financieele Dagblad vertelt zij: ‘ING is daar een uitdager. Dit renteaanbod is duidelijk bedoeld om nieuwe klanten te werven, want voor bestaande klanten blijft de rente grotendeels gelijk.’

Hoge spaarrentes in heel Europa

Niet alleen in Duitsland concurreren banken met elkaar middels hoge spaarrentes. Ook in de rest van Europa gebeurt dit al een aantal maanden. Banken verhogen de rentetarieven voor spaarrekeningen in reactie op de renteverhogingen van de Europese Centrale Bank (ECB). Door daar snel op in te spelen en hogere rentes aan te bieden dan concurrenten, maken banken zichzelf aantrekkelijk voor spaarders.

Bij online bank Openbank wordt net als bij het Duitse ING gewerkt met een rentetarief voor de eerste zes maanden voor nieuwe klanten. De rente op de Welkom Spaarrekening is 2,5% voor tegoeden tot € 100.000. Daarna krijgen klanten 1,5% rente. Bij internetbank Bunq krijgen klanten sinds kort 2,01% rente.

Vergelijkingssite Raisin is een aanbieder van verschillende spaarrekeningen met hoge spaarrentes. Inbank biedt via Raisin 1,86% rente, Renault Bank 1,75% en Nordax Bank 1,60%. Deze rentetarieven worden regelmatig aangepast. Bij het Duitse Scalable Capital genieten klanten op dit moment van de hoogste rente: 2,30%.

Traditionele banken hanteren over het algemeen lagere rentes, maar ook deze zijn sinds dit jaar verhoogd. Bij de Nederlandse tak van ING krijgen klanten nu 0,5% rente, net als bij Rabobank, ABN AMRO, SNS Bank en RegioBank. Bij ASN Bank is de spaarrente 0,4%.

Banner Freedom24

Reacties van bezoekers (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *