Bank.nl geeft informatie en vergelijkt bankproducten in Nederland. Let op: Wij zijn geen financiële instelling of bank.

ING kampt opnieuw met storing

Laatst bijgewerkt op: 25 april 2023
Milou Ros Auteur:

Milou Ros is werkzaam als financieel tekstschrijver. Zij schrijft teksten voor verschillende websites in de financiële dienstverlening en heeft een Bachelor Journalistiek van Hogeschool Windesheim te Zwolle behaald.

Leestijd: 1 minuut
Vrouw maakt geld over via telefoon

Er is sprake van een storing in het interne systeem van ING. Hierdoor kunnen klanten op dit moment geen geld overmaken naar andere rekeningen. De laatste maanden kampt de bank al vaker met storingen.

De storing is belastend voor veel particuliere klanten. Voor velen is vandaag namelijk de dag dat het salaris op de bankrekening wordt gestort. ING geeft via Twitter aan er hard aan te werken om de problemen met overboekingen via Mijn ING en de Mobiel Bankieren-app op te lossen.

Meerdere storingen in korte tijd

Op de website Allestoringen.nl geven klanten aan sinds 9 uur vanochtend last te hebben van problemen. 93% van de binnengekomen klachten gaat over het niet kunnen doen van overboekingen, terwijl 6% aangeeft ook niet fatsoenlijk in te kunnen loggen op de mobiele app van ING.

Het is niet de eerste keer dit jaar dat grootbank ING met een storing kampt. Een maand geleden konden klanten net als nu geen geld overmaken. Ook dit speelde toen af op de dag dat lonen op de rekening moesten worden gestort. Betalen in winkels en online via iDEAL bleef toen wel mogelijk.

Ook in februari werden klanten belemmerd in hun handelen. Mobiel bankieren was toen 15 uur lang niet mogelijk. Hierdoor was het voor klanten een dag lang niet mogelijk om geld over te boeken en hun saldo te controleren. Wel kon er nog steeds worden gepind in winkels en bleven automatische betalingen doorgaan.

Banner Freedom24

Reacties van bezoekers (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *