Bank.nl geeft informatie en vergelijkt bankproducten in Nederland. Let op: Wij zijn geen financiële instelling of bank.

“Hoge spaarrente” bij bunq Easy Savings – Of toch niet?

Laatst bijgewerkt op: 31 maart 2022

Saskia Oegema is werkzaam als financieel tekstschrijver. Zij onderzoekt en schrijft voor verschillende websites in de financiële dienstverlening. Zowel haar Bachelor Bedrijfseconomie als haar Master in Economics - met als specialisatie Corporate Finance and Control - heeft ze behaald aan de Radboud Universiteit van Nijmegen.

https://nl.linkedin.com/in/saskiaoegema
Leestijd: 1 minuut
Berg met gouden euromunten

Neobank bunq introduceert een los spaarproduct met een spaarrente van 0,09%. De Easy Savings spaarrekening is gratis te openen, en staat los van de andere producten van bunq. De rente wordt maandelijks uitbetaald en er is geen minimale storting nodig. Dit lijkt mooi, maar er is wel een belangrijke beperking.

Zo is sparen via het Easy Savings account van bunq niet zonder voorwaarden. Er geldt een grens van €10.000. Ondanks dat 0,09% op dit moment een “hoge spaarrente “is, valt het rendement door deze beperking toch wat tegen.

Introductie van nieuw spaarproduct

Bunq biedt 3 betaalde abonnementen aan. Bij deze producten zit ook een betaalrekening. Daar komt het nieuwe spaarproduct van bunq, genaamd Easy Savings, nu bij. Het Easy Savings-account is volledig gratis. En de klant hoeft niet perse een betaalrekening bij bunq te hebben. De spaarrekening van bunq is met elke andere bank te koppelen. Geld kan dan bijvoorbeeld via iDeal overgemaakt worden.

De spaarrente van 0,09% noemt bunq hoog. In absolute zin is deze spaarrente erg laag. Want de inflatie in Nederland is al meer dan 5%. Het spaargeld wordt alsnog steeds minder waard, ook bij bunq. Toch is het een relatief hoge rente, omdat een aantal andere banken helemaal geen rente geven bij vrij opneembare spaarrekeningen. En vanaf een bepaald saldo zelfs een negatieve rente rekenen.

Om deze reden valt het rendement tegen

Vergeleken met andere banken geeft bunq een relatief hoge spaarrente. Toch zit er wel een flinke adder onder het gras. Het gaat namelijk niet om sparen zónder voorwaarden, maar om sparen mét voorwaarden. Er geldt een grens van €10.000. Dat wil zeggen, de spaarrente van 0,09% geldt alleen voor de eerste €10.000 op de Easy Savings-spaarrekening.

Dit komt neer op een bedrag van €9. Een spaarrente van 0,09% lijkt mooi. Maar of het die €9 waard is? Bovendien is bunq niet transparant over deze beperking. Op het eerst gezicht is de grens van €10.000 niet duidelijk vermeld. De klant moet behoorlijk wat moeite doen om de voorwaarden te achterhalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *