Bank.nl geeft informatie en vergelijkt bankproducten in Nederland. Let op: Wij zijn geen financiële instelling of bank.

Bunq ziet spaargeld verdubbelen

Laatst bijgewerkt op: 20 juli 2023

Reinout de Jong is werkzaam als financieel journalist, hij schrijft teksten voor verschillende financiële websites en is na het afronden van zijn redactionele opleiding bezig met een bachelor in de Nederlandse taal.

Leestijd: 1 minuut
Bunq

De digitale bank meldt een verdubbeling van de hoeveelheid spaargeld die bij de bank is gestald. Daarmee komt het bedrag uit op 4,5 miljard euro. Momenteel biedt Bunq met 2,46% de hoogste spaarrente van alle Nederlandse banken. De bank dankt haar groei aan de vele renteverhogingen van de laatste tijd, waardoor ook het aantal gebruikers van 5,4 miljoen naar 9 miljoen is gestegen. In maart meldde de bank ook al een verdubbeling, na een jaar zag de bank toen het spaargeld verdubbelen naar 2,3 miljard. 

De Nederlandse neobank die in 2012 werd opgericht door Ali Niknam is sinds het eindkwartaal van vorig jaar winstgevend, en verwacht dit in 2023 door te zetten. Om nog meer gebruikers aan te trekken lanceert de bank een aantal nieuwe functionaliteiten. Zo wordt het mogelijk om ook in Amerikaanse dollars en Engelse ponden te sparen, waarop 3,71% rente wordt gegeven. Deze tegoeden vallen echter wel buiten het depositogarantiestelsel. Zakelijke spaarders kunnen ook gebruik maken van deze mogelijkheid, wel tegen een lager rentetarief van 2,3%. 

De relatief-kleine bank weet haar spaarrentes interessant te houden doordat ze klanten laat meeprofiteren door de vele rentestijgingen van de Europese Centrale Bank. Er zit echter wel een voorwaarde aan de hoge rente van Bunq, spaarders mogen namelijk maximaal twee keer per maand geld van de rekening halen. Het rentepercentage betaalt zich daarentegen wel maandelijks uit. 

Geld terug

De bank kondigt ook aan dat klanten met een zogeheten ‘Easy Money’ of ‘Easy Green’-abonnement, per maand 1% van hun uitgaven aan eten en drinken in horecagelegenheden terug kunnen krijgen. Gebruikers van het duurdere ‘Easy Green’ krijgen daarnaast 2% terug op alle uitgaven in het openbaar vervoer. 

Banner Freedom24

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *