Bank.nl geeft informatie en vergelijkt bankproducten in Nederland. Let op: Wij zijn geen financiële instelling of bank.

Betaalrekening ABN AMRO meer dan 50 procent duurder

Laatst bijgewerkt op: 20 april 2022

Saskia Oegema is werkzaam als financieel tekstschrijver. Zij onderzoekt en schrijft voor verschillende websites in de financiële dienstverlening. Zowel haar Bachelor Bedrijfseconomie als haar Master in Economics - met als specialisatie Corporate Finance and Control - heeft ze behaald aan de Radboud Universiteit van Nijmegen.

https://nl.linkedin.com/in/saskiaoegema
Leestijd: 1 minuut
kantoor van ABN Amro

Vanaf 1 juli 2022 gaan de prijzen van betaalrekeningen bij ABN Amro omhoog. Dat heeft de Nederlandse bank afgelopen dinsdag bekend gemaakt. Nu kost een particulier betaalpakket nog €1,95. Maar vanaf juli betalen klanten €2,95. Een stijging van ruim 50 procent.

ABN AMRO geeft aan dat de prijsstijging nodig is omdat de bank zelf te maken heeft met stijgende kosten. Hierbij wijst de bank naar het onderzoek tegen witwassen en terrorismebestrijding. Daarnaast geeft de bank aan flink te willen investeren in nieuwe betaalmethoden. En dat brengt forse kosten met zich mee.

Particulieren en zakelijke klanten betalen meer

Niet alleen het particuliere betaalpakket stijgt in prijs. Ook zakelijke klanten krijgen te maken met een prijsverhoging. Afhankelijk van het soort bedrijf, wil ABN AMRO dat ondernemers gaan meebetalen aan de kosten voor het doen van onderzoek naar criminele activiteiten.

Zo gaan ondernemers met een besloten vennootschap (bv), coöperaties en kerkgenootschappen vanaf 1 juli 2022 elke maand €6,50 betalen. Het geld wordt besteed aan het zogenoemde klantonderzoek. Buitenlandse bedrijven en naamloze vennootschappen (nv’s) betalen nog meer. Namelijk €20 per maand. Ondernemers met een eenmanszaak blijven vooralsnog buiten shot.

Wat is de goedkoopste bankrekening?

Begin dit jaar maakte de Consumentenbond al bekend dat klanten van Nederlandse banken in 5 jaar tijd zo’n 40% meer betalen voor hun betaalrekening. Vooral klanten van ABN AMRO, ING en Rabobank zijn niet tevreden met de alsmaar stijgende bankkosten. Daar komt bij dat steeds meer bankfilialen en geldautomaten verdwijnen. De bereikbaarheid neemt af, terwijl de kosten omhoog gaan.

Niet zo gek dus dat steeds meer mensen kiezen voor een goedkoper alternatief. En dat biedt kansen voor zogenaamde internetbanken. Banken zoals Revolut, Openbank en N26 zien hun klantenkring groter worden. Op zoek naar de goedkoopste bankrekening? Een bankrekening vergelijken helpt bij het vinden van de laagste kosten. Vergeet de voorwaarden niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *