Bank.nl geeft informatie en vergelijkt bankproducten in Nederland. Let op: Wij zijn geen financiële instelling of bank.

ABN Amro rekent kosten voor opname contant geld

Laatst bijgewerkt op: 6 mei 2021

Gabriel Baysoy is financieel expert en oprichter van de onafhankelijke vergelijkingssite Bank.nl.

https://nl.linkedin.com/in/gabrielbaysoy
Leestijd: 0 minuut
geldautomaat ABN Amro

Vanaf 1 juli 2021 hanteert de ABN Amro nieuwe tarieven voor haar betaal- en spaarrekeningen. Eerder werd al vermeld dat de ABN Amro kosten zou rekenenen voor het aanhouden van meer dan €150.000,- op de rekening. Voor het opnemen van meer dan €10.000,- in een jaar tijd, rekent de ABN Amro nu ook extra kosten.

Witwassen en criminaliteit

Klanten die meer dan €10.000,- in een jaar tijd opnemen, moeten op iedere daaropvolgende transactie €5,- betalen. Daarnaast betalen klanten ook een half procent van het opgenomen bedrag. Bij een opname van €1000,- betaald een klant daarom €10,- aan kosten. De bank geeft in een verklaring aan een belangrijke rol te spelen in het bestrijden van criminaliteit, zoals fraude en witwassen.

Tarieven jongere klanten

Voor jongere klanten van de ABN Amro geldt er een andere grens. Zo is de grens bij de studentenrekening van de ABN Amro €6000,-. Minderjarigen moeten bij een opnamebedrag van meer dan €2000,- in een jaar al kosten betalen voor het opnemen van geld. Voor beide rekeningen gelden dezelfde opnamekosten als de standaard betaalrekeningen van de ABN Amro.

Banner Freedom24

Reacties van bezoekers (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *