Bank.nl geeft informatie en vergelijkt bankproducten in Nederland. Let op: Wij zijn geen financiële instelling of bank.

Triodos Internet Zaken Rekening

27 juni 2023

Veelgestelde vragen

Heeft Triodos een gratis overstapservice?

Ja, Triodos biedt een gratis overstapservice aan voor de Internet Zaken Rekening. Deze kan via een formulier worden aangevraagd. Triodos leidt vervolgens alle betalingen 13 maanden gratis door. Daarnaast brengen ze incasserende organisaties op de hoogte van de nieuwe rekening. Ook kunnen ondernemers op de rekeningafschriften zien welke bij- en afschrijvingen via de overstapservice zijn doorgeleid. Ten slotte wordt er een maand voor het einde van de overstapservice een herinnering van de einddatum verstuurd.

Valt Triodos Internet Zaken Rekening onder het depositogarantiestelsel?

Triodos heeft een Nederlandse bankvergunning. Hierdoor vallen alle bankrekeningen onder het Nederlandse depositogarantiestelsel. In het geval Triodos failliet gaat, zijn tegoeden hierdoor tot € 100.000 per rekeninghouder per bank verzekerd.

Kan ik een zakelijke creditcard koppelen aan de rekening?

Triodos biedt zelf geen creditcard aan, maar ondernemers kunnen de Internet Zaken Rekening wel gebruiken als tegenrekening voor een creditcard naar keuze bij een andere financiële instelling. Creditcards van andere banken kunnen niet altijd worden gekoppeld.