Bank.nl geeft informatie en vergelijkt bankproducten in Nederland. Let op: Wij zijn geen financiële instelling of bank.

Triodos Internet Betaalrekening

De Triodos Internet Betaalrekening is een rekening van de Triodos Bank waarmee bankzaken eenvoudig online geregeld kunnen worden. Tegelijkertijd moedigen rekeninghouders duurzaamheid aan. Triodos staat namelijk bekend om het verantwoord omgaan met de wereld. De Triodos Internet Betaalrekening kost €5,- per maand en bestaat uit een betaalrekening, betaalpas en toegang tot internetbankieren. Naast de betaalrekening kan er ook een spaarrekening worden geopend. Hiervoor wordt wel €2,- extra per maand in rekening gebracht. Wanneer de rekening gezamenlijk wordt gebruikt, bedragen de kosten €8,- per maand.

Kosten

De Triodos Internet Betaalrekening kan worden uitgebreid met een extra betaalrekening en extra betaalpas. Daarnaast hanteert Triodos een aantal tarieven voor bijvoorbeeld rood staan of de wisselkoersopslag. Verdere kenmerken, kosten en tarieven voor de Triodos Internet Betaalrekening staan in onderstaand overzicht.

Jaarlijkse kosten€ 60,00
Tweede betaalpas kosten€ 48,00
Land van herkomstNederland
GarantiestelselDepositogarantiestelsel
Extra betaalrekening kosten€ 60,00
Inclusief creditcardNee
Prijs optionele creditcardNiet mogelijk
Rente positief saldo0,00%
Rood staan10,00%
Pinbetaling buiten eurogebied€ 0,00
Wisselkoersopslag1,00%
Mobiele app Ja
Online kasboekjeNee
IDEAL mogelijk Ja
Leeftijd18 jaar
Betalen met je smartphone of smartwatchNee

Triodos hanteert voor klanten tussen de 18 en 25 jaar een gereduceerd tarief. Zij betalen slechts €42,- per jaar.

Bijzonderheden

Belangrijke informatie

De Triodos Bank heeft geen fysieke bankkantoren. Dit betekent dat een betaalrekening alleen online kan worden geopend en beheerd. Wel krijgen rekeninghouders een fysieke betaalpas waarmee ze ook internationaal kunnen betalen. Ook papieren rekeningafschriften per post zijn mogelijk. Hiervoor worden wel kosten in rekening gebracht. 

Omdat de Triodos Bank geen filialen heeft, kunnen klanten ook geen contant geld storten. 

FAQ 

Kan ik bij Triodos Bank een creditcard aanvragen?

Klanten van Triodos Bank kunnen geen creditcard bij de Triodos Bank zelf aanvragen. Wel kunnen klanten een creditcard van een bestaande creditcardaanbieder koppelen aan hun Triodosrekening. Denk aan kaarten van Visa, Mastercard of American Express. De creditcardorganisatie schrijft dan betalingen af die met de creditcard zijn gedaan.

Kan ik met mobiel betalen?

Het is bij Triodos nog niet mogelijk om te betalen met mobiel, zoals bijvoorbeeld met Apple Pay. Het op een klantvriendelijke en veilige manier aanbieden van Apple Pay vergt een aanzienlijke investering vanuit Triodos Bank. Aangezien we van verschillende klanten horen hoe belangrijk Apple Pay voor hen is, onderzoeken we momenteel de mogelijkheden voor een lancering. We verwachten Apple Pay in 2023 te introduceren.

Kan ik gebruik maken van de overstapservice als ik wil overstappen naar Triodos Internet Betaalrekening?

Bij Triodos Bank is het mogelijk om eenvoudig over te stappen met de overstapservice. Na het aanvragen van de betaalrekening kunnen rekeninghouders de overstapservice aanvragen. Een rekeninghouder die al een lange tijd klant is bij Triodos bank kan ook gebruikmaken van de overstapservice. Bijvoorbeeld wanneer klanten willen overstappen van een persoonlijke rekening naar een gezamenlijke rekening.