Bank.nl geeft informatie en vergelijkt bankproducten in Nederland. Let op: Wij zijn geen financiële instelling of bank.

Triodos Internet Betaalrekening

28 juni 2023

Veelgestelde vragen

Kan ik bij Triodos Bank een creditcard aanvragen?

Klanten van Triodos Bank kunnen geen creditcard bij de Triodos Bank zelf aanvragen. Wel kunnen klanten een creditcard van een bestaande creditcardaanbieder koppelen aan hun Triodosrekening. Denk aan kaarten van Visa, Mastercard of American Express. De creditcardorganisatie schrijft dan betalingen af die met de creditcard zijn gedaan.

Kan ik met mijn mobiele telefoon betalen?

Het is bij Triodos nog niet mogelijk om te betalen met mobiel, zoals bijvoorbeeld met Apple Pay. Het op een klantvriendelijke en veilige manier aanbieden van Apple Pay vergt een aanzienlijke investering vanuit Triodos Bank. Aangezien we van verschillende klanten horen hoe belangrijk Apple Pay voor hen is, onderzoeken we momenteel de mogelijkheden voor een lancering. We verwachten Apple Pay in 2023 te introduceren.

Kan ik gebruikmaken van de overstapservice als ik wil overstappen naar Triodos Internet Betaalrekening?

Bij Triodos Bank is het mogelijk om eenvoudig over te stappen met de overstapservice. Na het aanvragen van de betaalrekening kunnen rekeninghouders de overstapservice aanvragen. Een rekeninghouder die al een lange tijd klant is bij Triodos bank kan ook gebruikmaken van de overstapservice. Bijvoorbeeld wanneer klanten willen overstappen van een persoonlijke rekening naar een gezamenlijke rekening.