Bank.nl geeft informatie en vergelijkt bankproducten in Nederland. Let op: Wij zijn geen financiële instelling of bank.

Trade Republic Spaarrekening

Trade Republic is een online bank die een spaarrekening aanbiedt voor particulieren. Deze rekening kan eenvoudig gratis worden geopend en onderhouden via de Trade Republic app. Met de spaarrekening kunnen klanten hun geld veilig opzijzetten en profiteren van een aantrekkelijke rente. De Trade Republic spaarrekening is beschikbaar voor klanten in Nederland en de rest van de EU. Met de Europese IBAN kunnen Nederlandse klanten de rekening zonder problemen gebruiken.

Bezoek Trade Republic

Kosten

De Trade Republic spaarrekening biedt klanten een voordelige en transparante manier om hun spaargeld te beheren. Er zijn geen kosten verbonden aan het openen of beheren van de rekening, en klanten kunnen op elk moment geld opnemen zonder beperkingen. De rente op de spaarrekening is variabel en wordt maandelijks bijgeschreven op de rekening. De kosten, tarieven en kenmerken staan in onderstaande tabel.

Rente 0,00% t/m 2,00%
Soort rente Variabel
Afsluitkosten € 0,00
Jaarlijkse kosten € 0,00
Land van herkomst Duitsland
Garantiestelsel Iers garantiestelsel
Garantiebedrag € 100.000,00
Minimaal saldo  € 0,00
Maximaal saldo€ –
Periodiek sparen verplicht Nee
Rentebeperking Ja
Opnamebeperking Nee
Betaalrekening verplicht Nee

Bijzonderheden

Belangrijke informatie

De Trade Republic Spaarrekening biedt geen garantie onder het Nederlandse depositogarantiestelsel, omdat het geen in Nederland gevestigde bank is. In plaats daarvan valt het onder het Duitse depositogarantiestelsel, wat betekent dat spaartegoeden tot €100.000 per persoon zijn gegarandeerd. Daarnaast kan het zijn dat sommige Nederlandse banken kosten in rekening brengen voor overboekingen naar de Trade Republic Spaarrekening omdat het een buitenlandse bank is. Controleer daarom altijd naar de voorwaarden van de bank voor het overmaken van geld naar de Trade Republic Spaarrekening.

Bezoek Trade Republic

FAQ 

Zijn er beperkingen bij het gebruik van een Trade Republic Spaarrekening in Nederland?

Er zijn geen specifieke beperkingen bij het gebruik van een Trade Republic Spaarrekening in Nederland. Nederlandse klanten kunnen de spaarrekening openen en beheren via de Trade Republic app, en geld storten of opnemen wanneer ze maar willen.

Is het veilig?

Trade Republic heeft geen bankvergunning en werkt daarom samen met het Ierse Citibank om de klant tot een bedrag van 100.000 euro te beschermen onder het Ierse depositogarantiestelsel. Het bedrijf is gereguleerd in Duitsland en wordt gecontroleerd door de Deutsche Bundesbank en de Bafin, de Duitse AFM.

Telt het geld op de beleggingsrekening fiscaal onder sparen of beleggen?

Geld op de Trade Republic rekening is een banktegoed en valt daarmee onder de lage rendementscategorie. Er dient zelf bij de fiscus aangegeven te worden hoe het vermogen eruit ziet en verdeeld is. Het saldo bij Trade Republic kan daarom ingevuld worden als spaartegoed.

Is er bronbelasting van toepassing?

Nee er is geen sprake van de heffing van bronbelasting.