Bank.nl geeft informatie en vergelijkt bankproducten in Nederland. Let op: Wij zijn geen financiële instelling of bank.

RegioBank Plus Betalen

RegioBank Plus Betalen is uitgebreide betaalrekening van de Regiobank. Met deze rekening kunnen rekeninghouders al hun geldzaken regelen via de Mobiel bankieren app of Mijn Regiobank. De rekening is uit te breiden met extra producten of diensten naar keuze. Denk bijvoorbeeld aan een creditcard of de mogelijkheid om rood te staan. De kosten voor deze rekening bedragen €2,75 per maand. 

Kosten

RegioBank Plus Betalen rekent naast de standaard maandelijkse kosten ook kosten voor extra producten of diensten. Bijvoorbeeld voor het gebruik van een creditcard of voor betalen buiten de EU. Alle kenmerken, kosten en tarieven voor deze rekening staan hieronder in de tabel weergeven.

Jaarlijkse kosten€ 33,00
Tweede betaalpas kosten€ 21,00
Land van herkomstNederland
GarantiestelselDepositogarantiestelsel
Extra betaalrekening kosten€ 33,00
Inclusief creditcardNee
Prijs optionele creditcard€ 23,00
Rente positief saldo0,00%
Rood staan9,00%
Pinbetaling buiten eurogebied€ 0,30
Wisselkoersopslag2,00%
Mobiele app Ja
Online kasboekjeJa
IDEAL mogelijk Ja
Leeftijd18 Jaar
Betalen met je smartphone of smartwatchJa

Bijzonderheden

Belangrijke informatie

RegioBank Plus Betalen kan online worden aangevraagd, maar ook bij het bankkantoor zelf. Bij de meeste banken duurt het aanvragen van een rekening 5 werkdagen. Bij de RegioBank duurt dit iets langer (meestal 7 werkdagen). 

De jaarlijkse kosten van deze rekening zijn relatief hoog. Maar daar krijgen klanten wel uitstekende persoonlijke service voor. Voor hulp kunnen klanten bijvoorbeeld terecht bij één van de vestigingen van de RegioBank. Bij een vestiging van de RegioBank is er altijd een Zelfstandig Adviseur aanwezig. Deze geeft klanten persoonlijk advies voor belangrijke financiële beslissingen en beantwoord al hun vragen. Veel banken hebben dit niet. 

FAQ

Valt de rekening onder het depositogarantiestelsel?

De RegioBank valt onder het Nederlands depositogarantiestelsel. Dit betekent dat de overheid tot €100.000 wordt vergoed bij faillissement. Zo kunnen rekeninghouders met een gerust gevoel bij de RegioBank hun geld onderbrengen.

Is het mogelijk een en/of rekening Betalen plus te openen?

Het is mogelijk om de RegioBank Plus Betalen te gebruiken als gezamenlijke rekening. Voor € 1,75 per maand krijgen rekeninghouders een extra betaalpas. 

Is rood staan mogelijk bij Regiobank Plus Betalen?

Roodstaan is mogelijk, maar kan niet zomaar. Rekeninghouders moeten daarvoor wel een aanvraag indienen. Daarbij moet de rekeninghouder voldoen aan een aantal voorwaarden. De rekeninghouder moet wonen en werken in Nederland, 18 jaar of ouder zijn en een vast inkomen hebben. Wanneer iemand aan alle voorwaarden voldoet, kan diegene roodstaan. Uiteraard is rood staan bij de RegioBank niet gratis. In bovenstaande tabel staan de kosten voor rood staan weergegeven.

Kan ik papier afschriften ontvangen?

Bij RegioBank is het mogelijk om gratis papieren afschriften te ontvangen. Klanten die gebruikmaken van Mijn RegioBank ontvangen digitale afschriften. Deze kunnen via Mijn RegioBank worden gedownload.

Heb ik een aankoopverzekering bij RegioBank Plus Betalen?

Bij RegioBank Plus Betalen zit standaard een aankoopverzekering. (De verzekering kan niet apart worden afgesloten.) Met deze verzekering zijn aankopen die betaald zijn met de Regiobank Plus Betalen rekening automatisch 30 dagen verzekerd tegen schade, verlies of diefstal. Dit kunnen aankopen zijn bij Nederlandse winkels of Nederlandstalige webwinkels die in Nederland bezorgen. De verzekering kan ook gebruikt worden wanneer een online besteld artikel niet is aangekomen. Wat precies wel en niet verzekerd is, staat in de voorwaarden van Plus Betalen.