Bank.nl geeft informatie en vergelijkt bankproducten in Nederland. Let op: Wij zijn geen financiële instelling of bank.

RegioBank Plus Betalen

1 mei 2024

Veelgestelde vragen

Valt de rekening onder het depositogarantiestelsel?

De RegioBank valt onder het Nederlands depositogarantiestelsel. Dit betekent dat de overheid tot € 100.000 wordt vergoed bij faillissement. Zo kunnen rekeninghouders met een gerust gevoel bij de RegioBank hun geld onderbrengen.

Is het mogelijk een en/of rekening Betalen plus te openen?

Het is mogelijk om de RegioBank Plus Betalen te gebruiken als gezamenlijke rekening. Voor € 1,75 per maand krijgen rekeninghouders een extra betaalpas. 

Is rood staan mogelijk bij Regiobank Plus Betalen?

Roodstaan is mogelijk, maar kan niet zomaar. Rekeninghouders moeten daarvoor wel een aanvraag indienen. Daarbij moet de rekeninghouder voldoen aan een aantal voorwaarden. De rekeninghouder moet wonen en werken in Nederland, 18 jaar of ouder zijn en een vast inkomen hebben. Wanneer iemand aan alle voorwaarden voldoet, kan diegene roodstaan. Uiteraard is rood staan bij de RegioBank niet gratis. In bovenstaande tabel staan de kosten voor rood staan weergegeven.

Kan ik papieren afschriften ontvangen?

Bij RegioBank is het mogelijk om gratis papieren afschriften te ontvangen. Klanten die gebruikmaken van Mijn RegioBank ontvangen digitale afschriften. Deze kunnen via Mijn RegioBank worden gedownload.

Heb ik een aankoopverzekering bij RegioBank Plus Betalen?

Bij RegioBank Plus Betalen zit standaard een aankoopverzekering. De verzekering kan niet apart worden afgesloten. Met deze verzekering zijn aankopen die betaald zijn met de Regiobank Plus Betalen rekening automatisch 30 dagen verzekerd tegen schade, verlies of diefstal. Dit kunnen aankopen zijn bij Nederlandse winkels of Nederlandstalige webwinkels die in Nederland bezorgen. De verzekering kan ook gebruikt worden wanneer een online besteld artikel niet is aangekomen. Wat precies wel en niet verzekerd is, staat in de voorwaarden van Plus Betalen.