Bank.nl geeft informatie en vergelijkt bankproducten in Nederland. Let op: Wij zijn geen financiële instelling of bank.

Open Betaalrekening

De Open Betaalrekening van Open Bank is een online rekening voor particulieren. De rekening kan gratis geopend, onderhouden en geannuleerd worden. Binnenlandse overboekingen of overboekingen binnen de EU zijn ook gratis. Rekeninghouders van deze rekening krijgen een gratis betaalpas en kunnen 5 keer per maand gratis geld opnemen in de eurozone. De IBAN van deze rekening is Europees. Hierdoor kan een Spaanse IBAN zonder enige beperkingen in Nederland worden gebruikt.

Kosten

De Openbank Open Betaalrekening heeft niet veel kosten. De rekeninghouder moet wel betalen voor bijvoorbeeld pinbetalingen buiten de EU. Verder heeft deze rekening wel een aantal kenmerken die traditionele rekeningen niet hebben. De kosten, tarieven en kenmerken staan in onderstaande tabel.

Jaarlijkse kosten€ 0,00
Tweede betaalpas kosten€ 0,00
Land van herkomstSpanje
GarantiestelselFGD
Extra betaalrekening kosten€ 0,00
Inclusief creditcardNee
Prijs optionele creditcardNiet mogelijk
Rood staanNiet mogelijk
Pinbetaling buiten eurogebied1,50%
Wisselkoersopslag0,00%
Mobiele app Ja
Online kasboekjeJa
IDEAL mogelijk Nee
Leeftijd18 Jaar
Betalen met je smartphone of smartwatchJa

Bezoek de website van Openbank >

Bijzonderheden

Belangrijke informatie

Met deze rekening is het niet mogelijk om met iDEAL te betalen. Dit komt omdat het geen Nederlandse rekening is. Het is wel mogelijk om te betalen via automatische incasso. Dit komt omdat de rekening een Europees IBAN-nummer heeft.

FAQ 

Zijn er beperkingen bij het gebruik van een Open Betaalrekening in Nederland?

Een Europees IBAN-nummer heeft geen beperkingen. Salarisbetalingen, overboekingen en automatische incasso’s zijn allemaal mogelijk met de Open Betaalrekening in Nederland. 

Niet alleen in Nederland, maar ook binnen de EU-landen is het eurobetalingsverkeer gestandaardiseerd dankzij de invoering van de SEPA.

Kan ik rood staan?

Rood staan is bij de Openbank Open Betaalrekening niet mogelijk.

Hoe open ik de Open Betaalrekening?

Via de website van Openbank kunnen bezoekers klant worden. Online kunnen toekomstige klanten hun gegevens invullen en zichzelf identificeren door middel van een video-identificatie of ander IBAN-nummer.

Kan ik contant geld storten?

Contant geld storten is bij Openbank niet mogelijk. Openbank is een online bank zonder filialen. Dit betekent dat er ook geen bankautomaten zijn.