Bank.nl geeft informatie en vergelijkt bankproducten in Nederland. Let op: Wij zijn geen financiële instelling of bank.

Knab Privérekening

De Knab Privérekening is een rekening voor particulieren en kan gemakkelijk en snel worden geopend via de Knab App. De rekening bestaat uit 5 gratis betaalrekeningen een onbeperkt aantal spaarrekeningen. Het is ook mogelijk om een gratis creditcard te koppelen. Via de Slimme mobiel bankieren app kunnen rekeninghouders eenvoudig betaalverzoeken sturen en Apple Pay of Google Pay installeren. Dit complete bankpakket kost € 6,- per maand.

Kosten

De Knab Privérekening is, ten opzichte van de meeste betaalrekeningen voor particulieren, erg voordelig. Er zijn veel producten en diensten waarmee dit pakket kan worden uitgebreid, zoals een gratis creditcard of de mogelijkheid om rood te staan. Alle kenmerken, kosten en tarieven staan in onderstaand overzicht weergegeven.

Jaarlijkse kosten€ 72,00
Tweede betaalpas kosten€ 0,00
Land van herkomstNederland
GarantiestelselDepositogarantiestelsel
Extra betaalrekening kosten€ 0,00
Inclusief creditcardNee
Prijs optionele creditcard€ 0,00
Rente positief saldo0,00%
Rood staan5,00%
Pinbetaling buiten eurogebied€ 0,00
Wisselkoersopslag1,00%
Mobiele app Ja
Online kasboekjeJa
IDEAL mogelijk Ja
Leeftijd18 Jaar
Betalen met je smartphone of smartwatchJa

Bijzonderheden

Belangrijke informatie

Rekeninghouders betalen bij Knab geen kosten voor het opnemen van geld in het buitenland. Alleen voor het geld opnemen buiten de EU betaalt een rekeninghouder een koersopslag van 1,00%.

Omdat Knab een online bank is, bieden zij een toegankelijke site, mobiele app en een digitaal kasboek. Daarnaast is de online klantenservice van Knab uitstekend.

Bij Knab zijn er verschillende tools die het online bankieren makkelijker maken. Wanneer er bijvoorbeeld een negatief saldo dreigt te komen, kunnen rekeninghouders automatisch geld laten overboeken van de spaarrekening naar de betaalrekening. Uiteraard is dit ook andersom mogelijk.

Als laatst heeft Knab als voordeel dat de rekeninghouder de betaalrekeningen een naam kan geven. Handig als de verschillende ‘spaarpotjes’ zijn bedoeld voor speciale doelen, zoals een verbouwing, vakantie of studie van de kinderen.

Wanneer klanten een gezamenlijke rekening willen, moeten zij een en/of rekening van Knab openen. De Knab privérekening kan namelijk niet gezamenlijk worden gebruikt.

FAQ

Hoe open ik een Knab Privérekening?

Een Knab Privérekening kan worden geopend via de Knab App. Daar moeten (nieuwe) klanten hun persoonlijke gegevens invullen. Vervolgens moet er een geldig identiteitsbewijs of paspoort worden gescand. Voor de verificatie moet er €0,01 worden overgemaakt via iDEAL. De bevestiging van de aanvraag krijgt de klant via de mail. Dit kan ongeveer 5 werkdagen duren. Wanneer de klant de bevestiging heeft ontvangen, is de rekening geactiveerd. Na 3 tot 5 werkdagen ontvangt de rekeninghouder een betaalpas.

Kan ik contant geld storten?

Bij Knab is het niet mogelijk om contant geld te storten. Dit komt omdat Knab een online bank is en naast hun hoofdkantoor geen fysieke bankkantoren heeft. 

Is het ontvangen van papieren bankschriften mogelijk?

Bij Knab krijgen rekeninghouders hun bankafschriften niet op papier en dus ook niet via de post. Wel kunnen klanten van Knab hun bankafschriften downloaden en uitprinten. Aan het begin van elke maand staat er een nieuw rekeningafschrift klaar in de Persoonlijke Bankomgeving van de klant.