Bank.nl geeft informatie en vergelijkt bankproducten in Nederland. Let op: Wij zijn geen financiële instelling of bank.

ASN Bankrekening

1 mei 2024

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik de ASN bankrekening openen?

De ASN bankrekening kan eenvoudig online binnen 10 minuten worden geopend. Hiervoor is een geldig identiteitsbewijs, Burgerservicenummer en eventueel het IBAN nummer van de huidige betaalrekening nodig. Op de website van ASN kunnen klanten op de bankrekening klikken die ze willen openen. Vervolgens moeten er een aantal gegevens worden ingevuld zoals adres en contactgegevens. Ook wil ASN weten of diegene die de aanvraag doet al klant is bij ASN en of hij of zij al toegang heeft tot de ASN mobiel mankieren app. Vervolgens moet de identiteit van de klant worden geverifieerd. Binnen enkele dagen wordt de rekening door ASN geactiveerd en ontvangt de rekeninghouder de betaalpas en de brief waarmee hij de ASN App kan activeren

Hoe kan ik overstappen?

ASN helpt klanten graag met het overstappen van een andere bank. Met de gratis overstapservice kunnen klanten makkelijk overstappen, zonder dat het betalingsverkeer wordt onderbroken. De overstapservice kan online worden aangevraagd via Online Bankieren. Nadat de overstapservice is aangevraagd, worden alle organisaties (met een Nederlandse betaalrekening) die van de vorige rekening afschrijven op de hoogte gebracht. Vervolgens worden bij- en afschrijvingen 13 maanden lang automatisch doorgeleid van de oude bankrekening naar ASN- betaalrekening. De overstapservice is niet verplicht, klanten kunnen dit ook zelf regelen.

Kan ik online een nieuwe betaalpas aanvragen?

Wanneer de betaalpas kapot, verloren of gestolen is kunnen rekeninghouders een nieuwe betaalpas aanvragen via de app of via de website van ASN. De kosten hiervan bedragen €4,50 per aanvraag). Wanneer een betaalpas is verouderd, ontvangt de rekeninghouder automatisch een nieuwe betaalpas. 
Let op: Wanneer een betaalpas verloren of gestolen is, is het belangrijk om de pas eerst te blokkeren.

Kan ik de ASN bankrekening uitproberen?

De ASN bankrekening heeft een gratis proefperiode van 3 maanden.