Bank.nl geeft informatie en vergelijkt bankproducten in Nederland. Let op: Wij zijn geen financiële instelling of bank.

ASN Bankrekening

De ASN Bankrekening is een standaardrekening van de ASN Bank en kan worden geopend vanaf 18 jaar. De kosten voor deze rekening (zonder extra producten en diensten) bedragen €2,20 per maand. De rekening kan ook als gezamenlijke rekening worden gebruikt. Bij de rekening zitten dan twee betaalpassen. De kosten voor een gezamenlijke rekening zijn €4,- per maand. Hoewel de rekening standaard is, is de rekening wel erg duurzaam. Met het geld dat klanten op de bankrekening zetten, helpen ze mee het aan het verduurzamen van gebouwen en het financieren van duurzame energie. Een deel van de winst wordt namelijk overgemaakt naar organisaties die zich inzetten voor mens en milieu.

Kosten

De ASN Bankrekening kan naar eigen wens worden uitgebreid. Voor extra diensten worden extra kosten in rekening gebracht. Maar niet iedereen maakt gebruik van extra diensten. Om wat meer inzicht te krijgen over de totale maandelijkse kosten, staan in onderstaand overzicht de belangrijkste kenmerken en kosten uitgewerkt.

Jaarlijkse kosten€ 26,40
Tweede betaalpas kosten€ 21,60
Land van herkomstNederland
GarantiestelselDepositogarantiestelsel
Extra betaalrekening kosten€ 26,40
Inclusief creditcardNee
Prijs optionele creditcard€ 26,00
Rente positief saldo0,00%
Rood staan9,00%
Pinbetaling buiten eurogebied€ 0,30
Wisselkoersopslag0,00%
Mobiele app Ja
Online kasboekjeJa
IDEAL mogelijk Ja
Leeftijd18 Jaar
Betalen met je smartphone of smartwatchJa

Bijzonderheden 

Belangrijke informatie 

Er kunnen extra kosten in rekening worden gebracht, wanneer er bijvoorbeeld buiten de EU of in vreemde valuta contant geld wordt opgenomen of wordt betaald met een betaalpas. De kosten hiervan staan in bovenstaande tabel.

Wanneer het saldo op de rekening meer dan €100.000,- bedraagt, moet er rente worden betaald over het bedrag boven de €100.000. De rente wordt één keer per kwartaal verrekend. De rente is variabel en kan dus wijzigen.

Voor rood staan is een goedkeuring nodig. Na deze goedkeuring kunnen rekeninghouders tot maximaal €2.500,- rood staan. Per maand is het mogelijk om 3 dagen ‘gratis’ rood te staan. Na 3 dagen betaalt de rekeninghouder rente over het bedrag dat hij of zij rood staat. Deze rente is ook variabel en kan dus veranderen.

FAQ 

Hoe kan ik de ASN bankrekening openen?

De ASN bankrekening kan eenvoudig online binnen 10 minuten worden geopend. Hiervoor is een geldig identiteitsbewijs, Burgerservicenummer en eventueel het IBAN nummer van de huidige betaalrekening nodig. Op de website van ASN kunnen klanten op de bankrekening klikken die ze willen openen. Vervolgens moeten er een aantal gegevens worden ingevuld zoals adres en contactgegevens. Ook wil ASN weten of diegene die de aanvraag doet al klant is bij ASN en of hij of zij al toegang heeft tot de ASN mobiel mankieren app. Vervolgens moet de identiteit van de klant worden geverifieerd. Binnen enkele dagen wordt de rekening door ASN geactiveerd en ontvangt de rekeninghouder de betaalpas en de brief waarmee hij de ASN App kan activeren

Hoe kan ik overstappen?

ASN helpt klanten graag met het overstappen van een andere bank. Met de gratis overstapservice kunnen klanten makkelijk overstappen, zonder dat het betalingsverkeer wordt onderbroken. De overstapservice kan online worden aangevraagd via Online Bankieren. Nadat de overstapservice is aangevraagd, worden alle organisaties (met een Nederlandse betaalrekening) die van de vorige rekening afschrijven op de hoogte gebracht. Vervolgens worden bij- en afschrijvingen 13 maanden lang automatisch doorgeleid van de oude bankrekening naar ASN- betaalrekening. De overstapservice is niet verplicht, klanten kunnen dit ook zelf regelen.

Kan ik online een nieuwe betaalpas aanvragen?

Wanneer de betaalpas kapot, verloren of gestolen is kunnen rekeninghouders een nieuwe betaalpas aanvragen via de app of via de website van ASN. De kosten hiervan bedragen €4,50 per aanvraag). Wanneer een betaalpas is verouderd, ontvangt de rekeninghouder automatisch een nieuwe betaalpas. 
Let op: Wanneer een betaalpas verloren of gestolen is, is het belangrijk om de pas eerst te blokkeren.

Kan ik de ASN bankrekening uitproberen?

De ASN bankrekening heeft een gratis proefperiode van 3 maanden.