Bank.nl geeft informatie en vergelijkt bankproducten in Nederland. Let op: Wij zijn geen financiële instelling of bank.

ABN AMRO Gezamenlijke Rekening

2 januari 2024

Veelgestelde vragen

Kan ik papieren afschriften ontvangen?

Ja, het is mogelijk om papieren afschriften te ontvangen van een ABN AMRO Gezamenlijke Rekening. Voor deze afschriften moeten extra kosten worden betaald. Bij een maandelijkse afschrift gaat het om € 1,25 per maand. Tweewekelijkse afschriften kosten € 2,00 per maand en wekelijkse afschriften € 3,50 per maand. Ook is het mogelijk om voor € 8,00 per maand dagelijks een afschrift te ontvangen. Als de rekeninghouders voor 1 januari 1945 zijn geboren, zijn maandelijkse en tweewekelijkse afschriften gratis. Voor een papieren rekeningafschrift van een spaarrekening hoeft nooit te worden betaald.

Hoe kan ik een ABN AMRO Gezamenlijke Rekening openen?

De bankrekening kan worden geopend door zowel bestaande als nieuwe klanten. Als beide of één van beide rekeninghouders nieuw zijn bij ABN AMRO, kan de Gezamenlijke Rekening binnen 10 minuten worden aangevraagd via de mobiele app. Daarvoor is een geldig identiteitsbewijs nodig. Als twee bestaande klanten de rekening willen openen, kan dat eenvoudig via een webformulier op de computer.

Kan een bestaande rekening worden omgezet naar een gezamenlijke rekening?

Ja, het is mogelijk om een bestaande rekening op één naam om te zetten naar een gezamenlijke rekening. Het is ook mogelijk om de gezamenlijke rekening op één naam te zetten. Voor beide acties dient een afspraak voor een persoonlijk gesprek te worden gemaakt via het zogeheten Beeldbankieren van ABN AMRO. De rekeninghouder en medeaanvrager moeten zich per computer, tablet of smartphone identificeren om de aanvraag door te kunnen voeren.