Bank.nl geeft informatie en vergelijkt bankproducten in Nederland. Let op: Wij zijn geen financiële instelling of bank.

ABN AMRO BasisPakket Betalen

Het ABN AMRO BasisPakket Betalen is een flexibel betaalpakket voor particulieren. Het betaalpakket bestaat uit een bankrekening, betaalpas en toegang tot online bankieren. De rest van het pakket kunnen particulieren zelf samenstellen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een creditcard of extra betaalpas aan de rekening toe te voegen. Op die manier betalen particulieren alleen voor hetgeen wat ze nodig hebben. 

Kosten

Omdat het ABN AMRO BasisPakket Betalen een flexibele rekening is, zijn de kosten per persoon verschillend. Niet iedereen kiest voor dezelfde aanvullende producten of diensten. In onderstaand overzicht staan de belangrijkste kenmerken en aanvullende kosten van het ABN AMRO BasisPakket Betalen.

Jaarlijkse kosten€ 35,40
Tweede betaalpas kosten€ 16,80
Land van herkomstNederland
GarantiestelselDepositogarantiestelsel
Extra betaalrekening kosten€ 16,80
Inclusief creditcardNee
Prijs optionele creditcard€ 20,40
Rente positief saldo0,00%
Rood staan9,90%
Pinbetaling buiten eurogebied€ 0,15
Wisselkoersopslag1,20%
Mobiele app Ja
Online kasboekjeJa
IDEAL mogelijk Ja
Leeftijd18 Jaar
Betalen met je smartphone of smartwatchJa

Bijzonderheden

Belangrijke informatie 

Voor het openen van het ABN AMRO BasisPakket Betalen, is een bezoekje aan het bankkantoor niet nodig. Een ABN AMRO BasisPakket betalen kan namelijk worden geopend via de ABN AMRO app, of door online een afspraak te maken. Voor de aanvraag van de rekening, heeft de bank een aantal gegevens nodig van de klant. Gegevens zoals naam, adres en woonplaats zijn verplicht. Ook moet de klant zich kunnen identificeren. Dit kan met een geldig Nederlands identiteitsbewijs of paspoort. 

FAQ 

Kan ik met deze rekening rood staan?

Met het ABN AMRO Basispakket Betalen is het mogelijk om rood te staan. Wel is dit een extra optie en moet dit dus eerst worden aangevraagd. Over het bedrag dat iemand rood staat, moet rente worden betaald.

Kan ik betaalverzoeken sturen?

Met het ABN AMRO BasisPakket kunnen rekeninghouders betaalverzoeken versturen via de app Tikkie. Met deze gratis app kunnen rekeninghouders eenvoudig hun geld terugvragen via WhatsApp. De App is een initiatief van de ABN AMRO, maar is voor iedereen toegankelijk (maakt niet uit van welke bank). Het downloaden van de app is gratis. Wanneer een klant zich voor de eerste keer aanmeldt, moet het telefoonnummer en de bankrekening waarop hij of zij geld wil ontvangen, worden opgegeven.

Kan ik een extra betaalrekening openen?

Bij ABN AMRO is het mogelijk om naast de betaalrekening van het betaalpakket ook nog een extra betaalrekening te openen. Dit is erg handig voor mensen die geld apart willen zetten voor vaste lasten of juist voor een leuke vakantie. Een extra betaalrekening, naast de bankrekening die onderdeel is van het betaalpakket, kost € 1,40 per maand en kan los worden aangevraagd via de website van de ABN AMRO.

Wordt de rente over een positief saldo bij deze betaalrekening vergoedt? 

Deze bankrekening vergoedt geen rente over een positief saldo. De rente is 0,00%.