Bank.nl geeft informatie en vergelijkt bankproducten in Nederland. Let op: Wij zijn geen financiële instelling of bank.

ABN AMRO BasisPakket Betalen

2 januari 2024

Veelgestelde vragen

Kan ik met deze rekening rood staan?

Met het ABN AMRO Basispakket Betalen is het mogelijk om rood te staan. Wel is dit een extra optie en moet dit dus eerst worden aangevraagd. Over het bedrag dat iemand rood staat, moet rente worden betaald.

Kan ik betaalverzoeken sturen?

Met het ABN AMRO BasisPakket kunnen rekeninghouders betaalverzoeken versturen via de app Tikkie. Met deze gratis app kunnen rekeninghouders eenvoudig hun geld terugvragen via WhatsApp. De App is een initiatief van de ABN AMRO, maar is voor iedereen toegankelijk (maakt niet uit van welke bank). Het downloaden van de app is gratis. Wanneer een klant zich voor de eerste keer aanmeldt, moet het telefoonnummer en de bankrekening waarop hij of zij geld wil ontvangen, worden opgegeven.

Kan ik een extra betaalrekening openen?

Bij ABN AMRO is het mogelijk om naast de betaalrekening van het betaalpakket ook nog een extra betaalrekening te openen. Dit is erg handig voor mensen die geld apart willen zetten voor vaste lasten of juist voor een leuke vakantie. Een extra betaalrekening, naast de bankrekening die onderdeel is van het betaalpakket, kost € 1,75 per maand en kan los worden aangevraagd via de website van de ABN AMRO.

Wordt de rente over een positief saldo bij deze betaalrekening vergoed? 

Deze bankrekening vergoedt geen rente over een positief saldo. De rente is 0,00%.